17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині пройшов форум «Digital Volyn: цифрові громади»
    Середа, 09 листопада 2022 09:19

    На Волині пройшов форум «Digital Volyn: цифрові громади»

    В Луцьку відбувся форум «Digital Volyn: цифрові громади» в рамках тижня регіональної цифрової трансформації «Digital Regions Week». Участь в заході взяли керівники та цифрові лідери громад, начальники районних військових адміністрацій, зокрема, начальник Володимир-Волинської РВА Юрій Лобач, представники науки та бізнесу. З вітальним словом до присутніх звернулася заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

    «Для Мінцифри регіональна цифрова трансформація є одним із високих пріоритетів. Саме тому, вже досить тривалий час ми працюємо над тим, щоб в кожному регіоні зявився свій CDTO. У нас існує проєкт, який називається 24/38/1400, а це 24 CDTO у регіонах, 38 – у великих містах та 1400 цифрових лідерів у громадах. Це наша велика мета, мати велику цифрову команду, яка допоможе нам пришвидшити зміни у цифровізації і всій країні, – сказала Валерія Іонан. – Ми зараз працюємо над запуском Дія.Цифрова громада, єдиним маркетплейсом, де буде розміщено багато корисної інформації для громад. На порталі будуть розміщені дорожні карти, для того, щоб ви змогли грамотно спланувати свої перші кроки,з чого почати, чим закінчити і де знайти на це ресурси і найголовніше, як це зробити якісно та ефективно, щоб приносити реальну користь людям».

    Зі свого боку начальник ОВА Юрій Погуляйко подякував за підтримку Мінцифрі у впровадженні цифрових інструментів.

    «Дякую Міністерству цифрової трансформації за їх проєкти в Україні. Попри воєнний стан ви не зупинялися, а запускали нові послуги важливі для людей. Також є важливою робота по дашбордах, завдяки яким ми підсилюємо та розвиваємо напрямки цифровізації в регіоні. І тут якраз важлива робота заступника з цифровізації CDTO, яка відповідає за впровадження цієї державної політики у Волинській області», – зазначив очільник області.

    Під час форуму присутні обговорили основні напрями діяльності Мінцифри у підтримці цифровізації тергромад області та їх історії успіху, Індекс цифровізації громад, міжнародну співпрацю та подальшу взаємодію громад з державними органами, неурядовими організаціями, ІТ бізнесом та ВНЗ.

    Про регіональну програму цифровізації Волині розповіла заступниця начальника ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Вікторія Левчук.

    «Зараз ми маємо 9 напрямків для цифровізації регіону: інституційна спроможність, розвиток швидкісного інтернету, розвиток ЦНАП, paperless (е-документообіг), цифрова освіта, візитівка області, проникнення базових електронних послуг, галузева цифрова трансформація та е-демократія, – зазначила Вікторія Левчук. – Для нас є пріоритетним цифрові рішення для громад, кіберзахист та кібергігієна, створення рівного та швидкого доступу до електронних послуг для усіх мешканців Волинської області».

    Так, попри війну на Волині реалізовано нові цифрові проекти. Зокрема, декілька днів тому почав роботу проєктний офіс Digital Volyn . Також за сприяння Мінцифри Волинь отримала комплекси системи Starlink, які спрямовані на забезпечення зв'язку в умовах військового стану. Окрім того, шість громад області отримали «мобільні цифрові валізи» за підтримки Програма EGAP , Фонд Східна Європа

    «На Волині досить багато цифрових історій успіху: чат-бот, інструменти е-демократії, впровадження мобільної валізи. За цими історіями стоять люди, які в процесі впровадження цих інструментів, стають в громадах справжніми цифровими лідерами», – підкреслив координатор з цифрової трансформації регіонів EGAP Cергій Гунько.

    Захід організований в рамках проєкту «Офіс впровадження цифрових рішень «Digital Volyn», що реалізується за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, Волинської обласної військової адміністрації, програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

    Слід зазначити, що цей захід започаткував проведення форуму «Digital Volyn: цифрові громади» в області щорічно.

    Цифровізуємось разом!

    Переглядів 5161
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua