19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>«Велике будівництво» у 2021 році: пріоритети програми
    П'ятниця, 15 січня 2021 18:52

    «Велике будівництво» у 2021 році: пріоритети програми

    Всі об’єкти, які реалізуватимуться у рамках Програми Президента України «Велике будівництво» у 2021 році, повинні відповідати сучасним вимогам безбар’єрності та інклюзивності. Про це стало відомо під час селекторної наради Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова із головами ОДА 14 січня 2021 року. Участь у нараді взяв голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, який перебував з робочим відрядженням у Києві. Також до обговорення порушених питань в онлайн-режимі долучилися перший заступник керівника області Сергій Мовенко та заступник голови ОДА Ігор Чуліпа.

     Зокрема, «Велике будівництво» у 2021 році спрямоване на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами Олексія Чернишова, у поточному році в рамках цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. До вищезгаданого напряму відносяться: школи, садочки, лікарні, центри надання адміністративних послуг, центри безпеки, заклади культури тощо. Проєкти соціальної інфраструктури у «Великому будівництві 2021» складатимуть 70% від усіх об’єктів.

    Щодо економічного розвитку регіонів, то в цьому році планується розпочати роботу над 50-ма об’єктами, будівництво яких може тривати до 2-ох років. Слід зазначити, на реалізацію нових індустріальних парків, економічних агломерацій, об’єктів туристичної інфраструктури, вирішення питання водопостачання у громадах, музеїв науки тощо, передбачається фінансування не менше 30% із коштів Державного фонду регіонального розвитку.

    «Хочу звернути увагу, що в цьому році ми не робимо чіткого розподілу об’єктів «Великого будівництва», як це було у 2020-му, наприклад: 7 шкіл, 3 дитсадків і т.д. Наш досвід показав, що області різні: їх розмір, внутрішні можливості. Тому, подекуди десь можна реалізувати 3-4 проєкти, а десь 7-8»,  – зазначив під час наради Олексій Чернишов.

    Відтак, однією із найголовніших вимог Мінрегіону до проєктів «Великого будівництва», відповідно до європейських вимог, є інклюзивність та безбар’єрність. Окрім того, встановлюються нові показники вимірювання результатів реалізації програми областями. Тепер це будуть не тільки нові місця у школах чи садочках, а й показник кількості створених робочих місць у регіональній економіці.

    «В умовах сучасного розвитку територіальних громад необхідно оновлювати та вдосконалювати їхню інфраструктуру, наближаючи рівень життя суспільства до європейських стандартів , – вважає Юрій Погуляйко. – Саме тому програма «Велике будівництво» передбачає якісну розбудову регіонів і надає можливість будувати чи модернізувати соціально та економічно значимі об’єкти, щоб покращити умови життя кожної людини».

    До слова, Уряд у лютому затвердить перелік програм і проєктів, які можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР, відповідно це дозволить вчасно реалізувати проєкти та виконати програму «Велике будівництво» у 2021 році.

    Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

    Переглядів 4004
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua