19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва – інноваційні послуги з використанням ігрових підходів та програмного забезпечення
    Четвер, 03 грудня 2020 11:15

    У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва – інноваційні послуги з використанням ігрових підходів та програмного забезпечення

    Волинська обласна бібліотека для юнацтва стала переможницею у конкурсі інфраструктурних грантів, що підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe. З 1101 заявок бібліотека – одна з 35 організацій-переможців з проєктом «Гейміфікація: вчимось граючи» на загальну суму 254 796 грн.

    Ідея проєкту для культури України є новою, креативною, унікальною та актуальною. Створюється інноваційна бібліотечна послуга, що є актуальним для бібліотечної галузі України. Зокрема, використовуються ігрові підходи для неігрових процесів з метою залучення юнацтва, молоді до читання.

    За допомогою браузера через програмне забезпечення ActionTrack (редактор, авторський веб-інструмент) створюється необмежена кількість ігор (надсилаються в додаток, використовуючи гугл-карти), що дозволяє проводити квести на основі книг для школярів та студентів області як офлайн, так і онлайн. Ця практика активно застосовується в країнах Європи.

    В рамках реалізації проєкту для працівників бібліотеки було проведено декілька онлайн-тренінгів та навчань від польських партнерів. Зокрема, підвищення кваліфікації бібліотекарів проводила компанія GoodBooks – ексклюзивний партнер у Польщі фінської компанії TAZ, яка створює та розробляє програмне забезпечення ActionTrack. Ліцензія надана бібліотеці на один рік доступу до програми та дозволяє розробляти необмежену кількість ігор.

    Нова послуга у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва вже в дії. За місяць часу ця форма роботи пройшла випробування серед учнів та студентів навчальних закладів області. Всього у квестах взяли участь більше 500 осіб з області, які стали нашими користувачами онлайн.

    Відтак, 13 листопада вже відбувся перший квест «Вулицями Луцька» через мобільний додаток. Гра створена за книгами В.Пясецького «Вулиці і майдани Луцька», П. Троневича «Оповідання з давньої історії Луцька», а також за буклетом «Луцьк від А до Я» та історико-краєзнавчим виданням «Подорож старим Луцьком».

    Гра використовувалась в бібліотеці та поза нею через Google-карти з прив’язкою до місцевості та технологією доповненої реальності, у яку учасники грали зі смартфоном.

    У свою чергу викладачі та студенти факультету економіки та управління Волинського національного університету ім. Лесі Українки у додатку ActionTrack створили економічний онлайн квест «Стань власником бізнесу» для слухачів Школи фінансово-економічної грамотності, що проходить в рамках конкурсу креативних ідей «Зробимо Волинь кращою!». У гру зіграли вже більше 300 учасників – старшокласники та студенти зі всієї Волинської області.

    Історичний квест за книгами для підготовки до ЗНО з історії України, створений бібліотекарями та ліцеїстами Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, у зв’язку з карантинними обмеженнями відбувся на території ліцею. Також проведено квест для учнів 6 класів школи №25 м.Луцька за книгою В.Рутківського «Джури козака Швайки».

    Натомість проведення детективного квесту за книгою Артура Конана Дойля «Пригоди Шерлока Холмса» по місту планується вже 7 грудня. Грати у гру можна у трьох режимах: на основі розташування гравця та карті Google (GPS); із використанням QR-кодів та «пальцем на карті», тобто не виходячи на вулицю. Ігри, підготовлені за допомогою ActionTrack, використовують більшість функцій смартфона.

    Гейміфікація та використання нових технологій дозволяє бібліотекарям заохочувати молодь до читання в новому форматі, збільшує інтерес до сучасного візуального мистецтва, культури, історії, навчання та читання серед підлітків (так звані міленіали та покоління Z).

    Слідкуйте за проєктом на сторінках: https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library/https://www.facebook.com/projectGamification/, https://www.instagram.com/librarylutsk/ та на сайті http://vollibr.org.ua/

    За інформацією Волинської обласної бібліотеки для юнацтва

    Переглядів 4468
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua