18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Місцеві бюджети отримають додаткову дотацію на підтримку освітньої та медичної галузі
    Середа, 23 жовтня 2019 16:11

    Місцеві бюджети отримають додаткову дотацію на підтримку освітньої та медичної галузі

    У обласному бюджеті на 2019 рік місцевим бюджетам області із обласного бюджету передбачено надання додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я у розмірі 282, 4 млн грн. Ці кошти були розподілені між бюджетами районів та об’єднаних територіальних громад пропорційно до кількості учнів у загальноосвітній навчальних закладах та кількості населення кожної адміністративно-територіальної одиниці.

    Станом на сьогодні в обласному бюджеті нерозподіленими залишилися ще 42,5 млн грн такої дотації. Питання розподілу та використання цих коштів розглянули під час обговорення проекту рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 20 грудня 2018 року № 22/13 «Про обласний бюджет» на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики за участю т.в.о голови обласної державної адміністрації Олександра Киричука та голови обласної ради Ірини Вахович, яке відбулося 22 жовтня 2019 року.

    Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк розповів, що розподіл додаткової дотації має бути підтриманий депутатами обласної ради та погоджений розпорядженням Кабінету Міністрів України.

    - Департамент фінансів облдержадміністрації уже підготував пропозиції розподілу додаткової дотації. Зокрема, 10 відсотків спрямовується місцевим бюджетам, у яких власні доходи загального фонду за підсумками 9-ти місяців 2019 року до розрахункової норми 9/12 річних планових показників невиконані, або рівень виконання власних доходів у яких є нижчим, від середнього показника. Ще 10 відсотків спрямовується районним бюджетам у яких обсяг бюджетних призначень на оплату енергоносіїв та комунальних послуг на 2019 рік є меншим відповідних касових видатків за 2018 рік, - зазначив головний фінансист області

    До слова, відповідно до вимог чинного бюджетного законодавства кошти дотації можуть бути спрямовані органам місцевого самоврядування на поточне утримання і заробітну плату обслуговучого персоналу загальноосвітніх навчальних закладів та на оплату комунальних послуг і енергоносіїв закладів медицини

    - Основна сума фінансової допомоги, а саме 60 відсотків, розподілена між місцевими бюджетами пропорційно до кількості учнів, що здобувають загальну середню освіту у навчальних закладах області. Окрім цього, дотаційні кошти будуть спрямовані на видатки освітньої галузі тих адміністративно територіальних одиниць, у яких динаміка зростання кількості учнів є вищою від середнього обласного показника. Це 20 відсотків коштів нерозподіленого обсягу дотації, – пояснив директор департаменту фінансів облдержадміністрації.

    Голова постійної комісії обласної ради Михайло Імберовський закликав депутатів підтримати запропонований облдержадміністрацією розподіл невикористаних дотаційних ресурсів:

    – Прошу підтримати надані пропозиції, аби кошти швидше потрапили до місцевих бюджетів та безперешкодно були використані до закінчення 2019 року.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3704
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua