19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>1 жовтня в Україні стартує черговий призов на строкову службу в армії
    Понеділок, 23 вересня 2019 16:23

    1 жовтня в Україні стартує черговий призов на строкову службу в армії

    1 жовтня 2019 року в Україні стартує черговий призов на строкову службу в армії. Відтак, сьогодні, 23 вересня, військовий комісар Володимир-Волинського ОРВК Руслан Яцій зустрівся із головами об’єднаних територіальних громад району. Безпосередню участь у робочій нараді взяв і в.о. голови, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк.

    Підполковник Руслан Яцій розповів присутнім про особливості осіннього призову. Зокрема, детально зупинився на військовій службі за призовом осіб офіцерського складу.

    - Офіцери за призовом в обов’язковому порядку пройдуть підготовку в навчальних центрах Збройних Сил України та після цього призначатимуться на первинні офіцерські посади до військових частин, які не беруть участь в операції об’єднаних сил, - зазначив Руслан Ярославович. - У 2019 році на військову службу за призовом осіб офіцерського складу можуть бути призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу (закінчили військові кафедри), мають вищу освіту (не нижче бакалавра) і яким присвоєне первинне офіцерське звання.
    А також додав, що призов буде відбуватися на рівних засадах як для чоловіків, так і для жінок.

    За офіцерами запасу, які будуть призвані на військову службу до Збройних Сил України на весь період проходження служби зберігається місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності.

    Не оминув увагою військовий комісар і питання оповіщення призовників.

    - На військову службу до лав ЗСУ призиватимуться “придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу”

    Термін служби в армії, згідно з законом «Про військовий обов’язок і військову службу» для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра - 12 місяців, - нагадав присутнім доповідач. - У разі, якщо громадянин отримав повістку з військкомату, він зобов’язаний прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. Неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову, отже після оголошення про початок нового призову в армію, військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат.

    Поважними причинами, за словами Руслана Яція, неявки до військкомату можуть вважатися тільки форс-мажорні ситуації, серед яких: смерть близького родича, стихійне лихо, хвороба призовника.

    Законодавством України також передбачено досить великий перелік громадян, які можуть отримати відстрочку або взагалі не підлягають військовому призову.

    Тож на завершення зустрічі підполковник Руслан Яцій закликав голів ОТГ відповідально віднестися до організації призову юнаків та активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо виконання військового обов’язку.

    При цьому варто зазначити, що в українському законодавстві передбачені адміністративна і кримінальна відповідальності за порушення норм, які стосуються військової служби.

    Так, за неявку у військкомат, згідно зі статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачено штраф від 85 до 119 гривень за перше порушення та 170-255 гривень — за повторне порушення. Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу може настати за статтею 335 ККУ і передбачає обмеження волі до трьох років.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4573
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua