19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про оздоровлення пільгових категорій населення району говорили на громадській раді
    П'ятниця, 06 вересня 2019 15:29

    Про оздоровлення пільгових категорій населення району говорили на громадській раді

    Про оздоровлення пільгових категорій населення Володимир-Волинського району говорили учора, 5 вересня 2019 року, під час чергового засідання громадської ради при райдержадміністрації.
    Відтак, Тетяна Гетьман, начальник відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці та контролю за пенсійним забезпеченням управління соціального захисту населення райдержадміністрації зазначила, що відповідно до чинного законодавства в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації на обліку на забезпечення санаторно-курортним лікуванням перебуває 43 особи з числа учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в проведенні АТО.

    - Згідно з новим порядком забезпечення санаторно-курортним лікуванням з 2017 року санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання і дитинства та учасників антитерористичної операції проводиться за трьохсторонніми договорами (особа-управління соціального захисту населення-санаторій) без бланків путівок, тобто надана можливість вибору пільговій категорії населення самостійно вибирати, де і коли хоче оздоровитися особа. Однак, треба відзначити, що негативним в цьому питанні є те, що раніше травня місяця не приймається гранична вартість путівки санаторно-курортного лікування, а санаторні заклади в оздоровчий літній період не хочуть мати справу з заключенням договорів за бюджетні кошти, так як вартість лікування в цей період перевищує граничну вартість санаторно-курортної путівки. Оздоровчий період починається у вересні-жовтні місяці. Мають місце непоодинокі випадки відмови учасників бойових дій вже від заброньованих соціальних путівок та одержаних гарантійних листів від санаторно-курортних закладів без певної на те причини, - поінформувала Тетяна Василівна. - На 2019 рік виділено 96 360 грн для оплати послуг санаторно-курортного лікування 11 учасників бойових дій АТО. У травні заключено два договори з санаторієм “Лісова пісня” на оздоровлення двох учасників бойових дій (АТО) та проведено оплату вартості наданих послуг з санаторно-курортного лікування в сумі 17 519,40 грн. Один учасник АТО оздоровився в санаторії-профілакторії “Діброва” м.тБіла Церква Київської області, проведено оплату за надані послуги в сумі 8 759,88 грн. Одержано гарантійні листи на трьох учасників бойових дій у антитерористичній операції для отримання послуг з санаторно-курортного лікування в санаторії “Орізонт” смт. Сергіївка Одеської області в вересні-жовтні 2019 року . Решта п’ять учасників бойових дій виявили бажання оздоровитися у Волинському обласному санаторії “Лісова пісня” с. Гаївка Шацького району в жовтні-листопаді.
    При цьому доповідач наголосила, що департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації додатково надано потребу в оздоровленні двох учасників бойових дій АТО.
    Відповідно до Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, затвердженого постановою КМУ ВІД 27.12.2017 року № 1057, з 2018 року здійснюється проведення психологічної реабілітації серед учасників бойових дій, які приймали безпосередню участь в АТО (ООС).
    Так, за словами Тетяни Гетьман, у 2018 році зголосилися на проведення психологічної реабілітації 4 учасники бойових дій (3 - в ТзОВ "Санаторій Борисфен", 1- ДП "Санаторій для дітей з батьками "Скадовськ"). Вартість такої реабілітації у минулому році становила 32 511,00 грн. згідно виділених з державного бюджету коштів.
    У 2019 році виділено з державного бюджету на проведення психологічної реабілітації 33 038,00 грн, що дасть змогу провести психологічну реабілітацію 3 учасникам бойових дій, так як цьогоріч гранична вартість 1 путівки становить 11 012,40 грн, згідно наказу Міністерства соціальної політики № 425 від 22.03.2019 року.
    Із 29 серпня уже 1 учасник бойових дій проходить психологічну реабілітацію в санаторії “Лісова пісня” с. Гаївка Шацького району. У вересні-жовтні ще двоє осіб поїдуть на проведення психологічної реабілітації в санаторії “Лісова пісня” с. Гаївка Шацького району та в санаторії “Орізонт” смт. Сергіївка Одеської області.
    Своєю чергою, головний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку та обслуговування пільгових категорій населення управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Антонюк проінформувала членів громадської ради про оздоровлення осіб постраждалих в наслідок аварії на ЧАЕС.
    - На обліку для проведення санаторно-курортного лікування у 2019 році перебувало троє ліквідаторів 1 категорії. – зазначила Наталія Миколаївна. - Санаторно-курортне оздоровлення осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС відбувається шляхом надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості санаторно-курортних путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам. У 2019 році розмір такої компенсації складає 7 300 грн для однієї особи.
    У серпні-вересні 2019 року у Волинському обласному санаторії «Лісова пісня» с. Гаївка Швацького району оздоровлюється два ліквідатора ЧАЕС, на ці потреби з державного бюджету виділено 14 600 грн. Один ліквідатор ЧАЕС, який перебуває на санаторно-курортному обліку управлінні соціального захисту населення не зможе оздоровитися в зв’язку з відсутністю коштів.
    Окрім цього, управління соціального захисту населення частково займається і оздоровленням дітей.
    Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році» від 25.04.2019 року № 230, на території Володимир-Волинського району питання оздоровлення та відпочинку дітей цілком охоплено об’єднаними територіальними громадами. За участі управління соціального захисту населення райдержадміністрації здійснюється лише оздоровлення дітей з числа пільгових категорій у державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек» та у державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія» за рахунок коштів державного бюджету.
    Протягом поточного року оздоровлено всього 18 дітей, з них 10 – у «Артеці» та 8 – у «Молодій гвардії». Із Зарічанської ОТГ оздоровлено 6 дітей, Зимнівської та Оваднівської – по 5 дітей, та Устилузької міської ради - 2 дітей з числа пільгових категорій.
    Підбір дітей пільгових категорій проводять об’єднані територіальні громади, а управління здійснює прийом та формування необхідного пакету документів, передає до департаменту затверджений список дітей та відповідні підтверджуючі документи, а також, за необхідності, супроводжує групи дітей до міст Київ та Одеса.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3920
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua