20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Як наповнюється бюджет пенсійного фонду області
    Вівторок, 23 липня 2019 16:23

    Як наповнюється бюджет пенсійного фонду області

    Для забезпечення проведення перерахунків та підвищень пенсій, повного та своєчасного фінансування їх виплати за шість місяців поточного року до бюджету Пенсійного фонду України в області надійшло 1,9 млрд гривень власних коштів. За рахунок зазначених ресурсів та надходжень коштів по перерозподілу з різних джерел фінансування забезпечено виплату пенсій 267,7 тисяч пенсіонерів області. На ці цілі спрямовано близько 4 млрд гривень. Забезпеченість потреби га виплату пенсій власними коштами становить 46,5 %.

    Про це стало відомо під час засідання Координаційної наради з питань взаємодії щодо наповнення бюджету пенсійного фонду області. Обговорення відбулося сьогодні, 23 липня 2019 року, під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Світлани Мишковець.

    Начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук розповів, що основними факторами, що впливають на збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України є ріст фонду оплати праці, збільшення кількості застрахованих осіб, за рахунок легалізації заробітної плати та зайнятості, а також зменшення заборгованості, як по платежах до Пенсійного фонду України, так і по сплаті єдиного соціального внеску.

    За даними реєстру, обсяг фонду оплати праці по області за 5 місяців 2019 року склав 6 млрд 892,5 млн грн, та зріс у порівнянні з 2018 роком на 20%.

    — З метою вживання заходів, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства, працівники Фонду проводять моніторинг даних реєстру застрахованих осіб. Інформацію щодо страхувальників, у яких виявлені ознаки порушень трудового законодавства, передають до органів Держпраці та Державної фіскальної служби області для здійснення перевірок та заходів впливу відповідно до чинного законодавства. Окрім того, налагоджена співпраця з територіальними громадами, щодо надання інформації, — проінформував Петро Васильович.

    Варто зазначити, що бюджет Фонду на понад 98 відсотків формується з коштів сплачених у складі єдиного соціального внеску, тому досить важливим є питання збільшення надходжень єдиного внеску, забезпечення своєчасності та повноти його сплати.

    За даними головного управління ДФС області, заборгованість по сплаті ЄСВ станом на 1 липня складає 353 мільйони. Борг юридичних осіб становить 208,8 млн грн, з яких 165,7 млн грн, або 80,2 % припадає на борг вугільних підприємств області.

    З метою погашення заборгованості органами Фонду області забезпечено своєчасність та повноту вжиття заходів впливу та стягнення до боржників. Для цього у поточному році до суду подано 163 позовні заяви. Загалом на примусовому виконання в органах державної виконавчої служби знаходиться 2230 проваджень.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3294
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua