18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Ти - вічний біль - Афганістан
    П'ятниця, 15 лютого 2019 15:01

    Ти - вічний біль - Афганістан

    З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.

    Тридцять років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

    Через горнило афганської війни пройшли 160 тисяч наших співвітчизників, 12 тисяч із них отримали поранення, контузії, були скалічені, а понад три тисячі – не повернулися до своїх домівок. Участь у цій страшній війні брали 2 330 волинян.

    Про своє перебування на війні «афганці» не дуже поспішають розповідати. Вони скромно зауважують, мовляв, що тут говорити, війна і є війна – стріляють, убивають. Але навіть із скупих фраз-спогадів стає зрозуміло – кожен з них щохвилинно ризикував своїм життям.

    Сьогодні, 15 лютого 2018 року, чимало жителів краю та учасників бойових дій, як на території інших держав, так і наших захисників, що відстоюють  незалежність України на східних кордонах прийшли до пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам на урочистий мітинг.

    Захід розпочався серією салютних гвинтівкових залпів на шану тих, хто в мирний час потрапив на поле війни на території іншої держави і з честю виконав свій громадянський обов’язок. Представники влади, серед яких керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк і заступник голови районної ради Алла Мельник, та громадськості під звуки військового оркестру поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника.

    Зі словами вдячності до винуватців зібрання звернувся керівник апарату Сергій Романюк. Від себе особисто та очільниці району Наталії Василець він подякував присутнім за стійкість і патріотизм, за витримку і вірність військовій присязі, за активну життєву позицію. Побажав усім міцного здоров’я, добробуту, довгих років життя, достатку та миру.

    А також за мужність і відвагу, виявлені під час виконання військового обов’язку, та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав вручив подяки голови райдержадміністрації та голови районної ради Миколі Соколу, Святославу Романюку та Василю Гілю.

    Того ж дня у храмі святого Юрія Переможця відслужили панахиду за загиблими воїнами-інтернаціоналістами.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4274
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua