26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Брифінг управління охорони здоров’я облдержадміністрації: розставлено усі крапки над «і»
    Вівторок, 18 грудня 2018 14:49

    Брифінг управління охорони здоров’я облдержадміністрації: розставлено усі крапки над «і»

    Упродовж усього минулого тижня діяльність управління з питань охорони здоров’я обласної державної адміністрації була епіцентром гарячих дискусій. Привід для цього – реалізація окремих заходів у рамках субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров’я та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей». Зокрема, мова йде про придбання 23 автомобілів марки «Peugeot 301» для користування лікарів загальної практики-сімейних лікарів.

    Відтак,17 грудня 2018 року головний медик області Ігор Ващенюк та консультант із управління субпроектом Марія Адамчук провели брифінг, покликаний внести ясність щодо питань, котрі викликали найбільший резонанс.

    Передусім Ігор Степанович повідомив, що оголошення про проведення міжнародних конкурсних торгів про закупівлю автотранспорту в системі ПроZorro розмістили ще 26 вересня 2018 року. У полі уваги під час розробки відповідного технічного завдання – не лише вартість експлуатації автівок, але й їхня місткість, динамічність та потенційна тривалість використання. Саме з цієї причини розглядали марки європейських виробників, таких як SKODA, PEUGEOT, VOLKSWAGEN, RENAUT, CITROEN.

    – В результаті проведених міжнародних торгів у системі ПроZorro був визначений переможець. Ним став ТзОВ «ВІДІ ЮНІКОМЕРС», котрий запропонував найнижчу суму закупівлі у 8 мільйонів 625 тисяч гривень, – зауважує Ігор Ващенюк.

    Проте, на момент підписання договору із постачальником з’ясувалося, що вартість запропонованої моделі автомобіля з моменту проведення довготривалих у часі міжнародних торгів, знижена. З цієї причини управління охорони здоров’я облдержадміністрації звернулося до зазначеної компанії з запитом і в результаті проведених переговорів у день підписання основної угоди уклали також додаткову угоду на придбання транспорту на суму 8 мільйонів 257 тисяч гривень, що майже на 400 тисяч гривень менше.

    Не могли обійти стороною під час брифінгу і питання придбання ангіографа для Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання. Насправді було відкрите кримінальне провадження на арешт майна, а не кримінальна справа стосовно Марії Адамчук та Ігоря Ващенюка, стосувалося закупівлі зазначеного медобладнання.

    Працівники Нацполіції України інкримінують те, що під час проведення закупівлі цієї установки не дотрималися вимог постанови Кабінету Міністрів України № 955, котра спрямована на забезпечення стабільних цін на лікарські засоби і медичні вироби та передбачає встановлення націнки на препарати та обладнання у розмірі не більше 10%. Однак, стаття 6 Закону України «Про публічні закупівлі» обумовлює, що в разі, якщо міжнародним договором України, згоду на обов’язковість якого надано Верховною Радою України, передбачено інший порядок закупівлі, ніж порядок, визначений зазначеним вище Законом, застосовуються положення міжнародного договору України.

    Разом із тим, згідно зі статтею 16 Закону України «Про міжнародні договори України», Міністерства та інші центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, інші органи державної влади, до відання яких віднесені питання, що регулюються міжнародними договорами України, забезпечують дотримання і виконання зобов'язань, взятих за міжнародними договорами України, стежать за здійсненням прав, які випливають з таких договорів для України, і за виконанням іншими сторонами міжнародних договорів України їхніх зобов'язань.

    Відтак, організатори брифінгу та водночас учасники субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров’я та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей» висловили щиру вдячність членам громади області за їх активну позицію стосовно обговорення процесів, які відбуваються в області при проведенні реформування галузі охорони здоров’я. Зокрема щодо питання придбання автомобілів для лікувальних закладів первинного рівня. Також вони висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю зі ЗМІ та активними громадянами Волині.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3429
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua