26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Наталія Василець: "Ось і перегорнуто ще одну сторінку фестивалю "Український коровай-сузір'я"
    Понеділок, 01 жовтня 2018 15:10

    Наталія Василець: "Ось і перегорнуто ще одну сторінку фестивалю "Український коровай-сузір'я"

    Ось і перегорнуто ще одну сторінку фестивалю традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я», який учора, 30 вересня 2018 року, відбувся у Володимир-Волинському районі уже водинадцяте. У краї, де проживає багато талановитих творців і умільців. Талановитих у всьому – музиці, народних ремеслах, обрядах та звичаях, а ще у випіканні прекрасних короваїв.

    Тож і не дивно, що це яскраве осіннє дійство зібрало чимало людей – не лише жителів Володимирщини, а й Волині, а також гостей зі Львова і Києва. Серед присутніх – заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, директор обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова, голови районних державних адміністрації та районних рад Волині.

    Учасники заходу, уже традиційно, святковою ходою пройшли від приміщення райдержадміністрації до парку «Слов’янський», де і відбувалися основні фестивальні заходи: різноманітні виставки, майстер-класи, дефіле у весільних сукнях, дитячі розваги та спортивні змагання.

    Урочисто відкрили «Український коровай-сузір’я» голова райдержадміністрації Наталія Василець та голова районної ради Роман Гук.

    - Одинадцять років – це, ніби, і не досить велика цифра, як для історії, та вагома для життя фестивалю. З кожним роком він розширює свої маштаби, коло учасників та гостей, - зазначила у вітальному слові Наталія Володимирівна. - Разом із тим береже унікальні народні традиції, звичаї та побут, плекає дзвінку українську пісню і демонструє неабиякі таланти!

    Приємно, що до відзначення минулого, ювілейного, «Коровай-сузір’я» долучилися майже всі райони нашої області та підтримали цю добру традицію й нині. Адже, перш за все, сьогоднішнє дійство – це можливість подякувати нашим хліборобам за глибоку любов до землі, передану нам у спадок від дідів та прадідів. За їх любов до краси золотого колосу і аромату випеченого хліба.

    А також висловила слова вдячності нашим майстриням-коровайницям, умілі руки яких однаково вправно вміють створювати сімейний затишок, пригортати до грудей своїх дітей та  виготовляти справжні шедеври весільної випічки.

    - Переконана, що зерно, яке посаджене у землю з любов’ю, обов’язково стане колосом і повернеться до людей повносилою вдячністю землі.

    Слава Україні! Слава нашим Героям, що відстоюють її незалежність! Слава натрудженим рукам волинського хлібороба! – резюмувала очільниця району.

    Опісля, на відвідувачів фестивалю «Український коровай-сузір’я» чекала прекрасна концертна програма за участі фольклорних колективів та окремих виконавців, що з’їхались до нас із усіх куточків Волинської області, а також гостей сцени: народної артистки України Ніни Матвієнко, театру пісні «Джерела» та народного дитячо-юнацького хореографічного ансамблю народного танцю «Полуничка».

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3575
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua