16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про місця та часові показники пропуску і перебування осіб за лінією інженерних прикордонних споруджень говорили на нараді з прикордонниками
    Четвер, 26 квітня 2018 17:07

    Про місця та часові показники пропуску і перебування осіб за лінією інженерних прикордонних споруджень говорили на нараді з прикордонниками

    У другій половині 2017 року вступив у дію наказ Міністерства внутрішніх справ України № 686 від 04.08.2017 «Про затвердження Порядку в’їзду і перебування в місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень, громадян України та інших осіб». Цей порядок введений з метою забезпечення дотримання режиму державного кордону та прикордонного режиму.

    При цьому, уже чимало земельних ділянок на сьогодні знаходиться між лінією державного кордону та лінією інженерних споруд або прилягають до них.

    Відтак, сьогодні, 26 квітня 2018 року, у райдержадміністрації відбулася спільна міжвідомча координаційна нарада за участі голови райдержадміністрації Наталії Василець, голови районної ради Романа Гука, першого заступника начальника Львівського прикордонного загону – начальника штабу підполковника Ігора Римарука, начальника відділу прикордонної служби «Пархоменкове» Сергія Бондаренка, голови Устилузької міської ради Віктора Поліщука та представників юридичного відділу, управління агропромислового розвитку райдержадміністрації й міськрайонного управління у Володимир-Волинському районі та м. Володимирі-Волинському Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

    Основними моментами зустрічі стало обговорення роботи щодо обстеження земельних ділянок, які знаходяться між лінією державного кордону і лінією інженерних споруд та визначення спільних заходів, які необхідно провести з питань підтвердження фактів їх відведення у приватну власність, встановлення законності забудов на земельних ділянках прилеглих до державного кордону.

    До слова, лінія інженерних прикордонних споруджень – це спеціальна смуга місцевості в межах прикордонної смуги та інші земельні ділянки, які відповідно до законодавства надаються в постійне користування органам ДПС для облаштування та утримання інженерно-технічних споруд і огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів.

    У ході розмови, підполковник Ігор Римарук акцентував увагу присутніх на тому, що майже три сотні земельних наділів на ділянках впс «Коритниця», «Пархоменкове» та «Амбуків», відповідно до вище вказаного наказу МВС України, підлягають поверненню у державну власність для облаштування та утримання інженерно-технічних споруд і огорож, прикордонних знаків, просік, комунікацій та інших об’єктів.

    Порушувалося питання і щодо перебування жителів прикордонних сіл за лінією інженерних споруд, адже саме із цією проблемою частенько звертаються до очільників району громадяни Устилузької об’єднаної громади під виїзних прийомів.

    - З метою дотримання порядку пропуску в’їзду і перебування в місцевості, яка знаходиться між державним кордоном  і лінією споруджень у листопаді 2017 року керівником Львівського прикордонного загону видано наказ «Про визначення місць та часових показників пропуску і перебування осіб за лінією інженерних прикордонних споруджень», - зазначив Ігор Іванович. – Ним були затверджені «Часові показники пропуску і перебування осіб за лінією інженерних прикордонних споруджень в межах ділянки Львівського прикордонного загону» та «Перелік спеціальних місць, через які здійснюється пропуск осіб в межах ділянки Львівського прикордонного загону». Жителі прикордонних сіл Устилузької ОТГ мають змогу перебувати за лінією прикордонних споруд з 1 квітня до 31 жовтня з 8 години ранку до 8 вечора, а із 1 листопада до 31 березня – з 10 до 17 години.

    При цьому, прикордонники зауважили, що пропуск осіб за лінію прикордонних інженерних споруджень, у т.ч. для здійснення рибальства, випасання худоби, користування плавзасобами, туристичних подорожей, іншої господарської діяльності, здійснюється за спеціальною перепусткою і документом, що посвідчує особу.

    Довідково:

    Часові показники пропуску і перебування осіб за лінією прикордонних інженерних споруджень, спеціальні місця, через які здійснюється пропуск осіб, визначаються органом охорони державного кордону за погодженням з місцевими державними адміністраціями й органами місцевого самоврядування.

    Забороняється пропуск за лінію прикордонних інженерних споруджень осіб: поза встановленими місцями пропуску, за винятком випадків, пов’язаних із надзвичайними ситуаціями та їх наслідками; за відсутності документів на право пропуску; за відсутності відомостей щодо особи в списку, що подаються до органу охорони державного кордону, або необхідних даних у перепустці; за відсутності письмового розпорядження органу охорони державного кордону щодо пропуску особи за особистим зверненням; які не досягли 16 років; у разі якщо за інформацією правоохоронних органів особа перебуває в розшуку за вчинення кримінального правопорушення; під час проходження туристичними маршрутами без відповідного провідника та поза встановленими і погодженими органом охорони державного кордону маршрутами; у темну пору доби.

    Пропуск осіб за лінію прикордонних інженерних споруджень може бути тимчасово обмежено: якщо є підстави вважати, що особа перебуває в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння згідно з ознаками такого стану, передбаченими законодавством; під час проведення розвідувальних, контррозвідувальних та оперативно-розшукових заходів згідно із законами України; у разі проведення антитерористичної операції, заходів територіальної оборони, введення воєнного або надзвичайного стану; у разі збройної агресії, виникнення прикордонних інцидентів або конфліктів; під час виявлення порушень вимог законодавства щодо збереження природних ресурсів, додержання правил промислової та іншої діяльності, охорони довкілля; у разі надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру, проведення карантинних або профілактичних заходів.

    Для оформлення відповідного пропуску громадяни мають особисто звернутися до органу Держприкордонслужби. Також місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання можуть надати списки таких осіб до органу охорони державного кордону. Перепустки видаються уповноваженою особою підрозділу охорони державного кордону особисто кожній особі.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4106
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua