18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Наповнення місцевих бюджетів: проблеми та їх рішення
    Вівторок, 24 квітня 2018 16:41

    Наповнення місцевих бюджетів: проблеми та їх рішення

    За січень-березень поточного року за темпами росту фактичних надходжень загального фонду в цілому та податку на доходи фізичних осіб, зокрема, Волинь в рейтингу серед регіонів України займає відповідно 4 та 3 місця, що підтверджує стабільність ситуації у бюджеті за доходами. Тим не менше, сьогодні, 24 квітня 2018 року, під час наради у голови облдержадміністрації Олександра Савченка з питань наповнення бюджетів детально розглянули проблемні питання та визначити шляхи їх подолання.

    Як повідомив директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігор Никитюк, ключовими і першочерговими завданнями у збільшенні надходжень до місцевих бюджетів залишаються скорочення податкового боргу за платежами до місцевих бюджетів області, конструктивна робота з детінізації заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, установах та організаціях області. Є питання й щодо перерахування до обласного бюджету податку на прибуток великими платниками податків області.

    – На сьогоднішній день обсяг податкового боргу до місцевих бюджетів становить майже 100 мільйонів гривень. Понад 2/3 загального обсягу неплатежів до місцевих бюджетів складають борги із плати за землю (47,5 мільйонів гривень) та податку на доходи фізичних осіб (17,7 мільйонів гривень). Окрім того, заборгованість з податку на нерухоме майно складає понад 18 відсотків запланованого показника по цьому податку на 2018 рік (7,8 мільйонів гривень), а недоїмка по акцизного податку з роздрібних продаж підакцизних товарів (9,1 мільйонів гривень) - майже місячну норму надходжень цього платежу. Викликає занепокоєння ще й той факт, що незважаючи на постійні завдання щодо скорочення податкового боргу, неплатежі до бюджету продовжують зростати, – зазначив Ігор Миколайович.

    Що ж стосується детінізації доходів, а саме заробітної плати та дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, то важливість цього питання для місцевих бюджетів області визначена питомою вагою надходжень ПДФО у власних доходах місцевих бюджетів, що становить у 2018 році понад 65 %. Тож порівняно з відповідним періодом минулого року надходження податку на доходи фізичних осіб зросли на 31,8 % або на 140,2 млн грн.

    Натомість за останньою статистичною інформацією (станом на 1 березня цього року) заборгованість із виплати заробітної плати по області становила 22,7 млн грн, у тому числі 20,1 млн грн рахувалась за економічно активними підприємствами (10,9 млн грн -за добувною промисловістю). Понад 3/4 заборгованості обліковується за промисловими підприємствами, розміщеними на території міст Нововолинська і Луцька. Як результат, місцеві бюджети області недоотримали майже 3 млн грн надходжень податку на доходи фізичних осіб.

    – Конструктивна робота з вирішення озвучених проблемних питань дасть можливість збільшити власні надходження місцевих бюджетів та спрямувати їх на соціально-економічний розвиток територій, – резюмував Ігор Никитюк.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 3591
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua