18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Бюджет області на 2018 рік: завершилися обговорення депутатських комісій
    Понеділок, 29 січня 2018 15:28

    Бюджет області на 2018 рік: завершилися обговорення депутатських комісій

    Волинь – єдина область в Україні, яка досі не прийняла бюджет на 2018-рік. Відтак, минулого тижня відбулися бюджетні слухання у рамках засідань комісій обласної ради.  Результати обговорень озвучили сьогодні, 29 січня 2018 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

    Так, за словами директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігоря Никитюка, обговорення проекту бюджету на 2018 рік проходило впродовж 3-х днів під час засідання профільних комісій та депутатських слухань із 10 годин ранку й практично до завершення робочого дня. Зокрема, щодо питань заробітної плати та захищених статей – заперечень не було. Натомість бурхливе обговорення виникло з приводу бюджету розвитку області та капітальних видатків. Слід зазначити, що чимало пропозицій стосувалося покращення рівня пожежної безпеки та встановлення сигналізації, реконструкції та капітального ремонту закладів освіти та охорони здоров’я, а також придбання обладнання тощо.

    Поруч із тим, дискусія виникла й під час розгляду обласного Дорожнього фонду, а це 394 млн грн. Головним розпорядником коштів виступає обласна державна адміністрація, яка й визначає перелік доріг, що ремонтуватимуть у 2018 році, за погодження Укравтодору та бюджетної комісії Верховної Ради України.

    – На мою думку, проведення відповідних слухань мало позитивний результат, адже депутати зрозуміли необхідність виділення тих чи інших коштів головним розпорядникам, а також питання і проблеми, що існують в області. Принаймні, вони їх почули, – повідомив Ігор Миколайович.

    Окрім того, як зазначив головний фінансист області, залишки коштів на капітальні та інші видатки становлять 64 млн грн по загальному фонду, 64 млн грн – кошти освітньої субвенції, з яких 32,4 млн грн мають цільове спрямування. Також залишки коштів медичної субвенції становлять 6,5 млн грн. Їх можна спрямували на капітальні видатки, тобто на бюджет розвитку. Тому залишки коштів рекомендуватимуть розділити у співвідношенні: 30 % на дороги, 30 % на обласний фонд регіонального розвитку та 40 % на обласні комунальні заклади.

    – У процесі планування обласного бюджету на 2018 рік обов’язково внесемо пропозицію закласти гроші на компенсацію перевізникам вартості проїзду членів сімей загиблих, а також учасників та інвалідів антитерористичної операції. Це питання задекларували ще минулоріч. Тож прошу департамент інфраструктури і туризму, активно працювати із перевізниками, а департамент соціального захисту – із районами та містами. Але наша пропозиція – наявність співфінансування із місцевих бюджетів, – наголосив Володимир Петрович.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3389
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua