24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У 2017 році в області зареєстровано 5 спалахів гострих кишкових інфекцій
    П'ятниця, 15 грудня 2017 15:48

    У 2017 році в області зареєстровано 5 спалахів гострих кишкових інфекцій

    - Стан інфекційної захворюваності кишковою групою інфекцій в  нашій області та в Україні в цілому викликає стурбованість. Така ситуація вимагає підвищеної уваги органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування до забезпечення санітарно-запобіжних заходів, передбачених санітарним законодавством, - зазначив перший заступник голови Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася сьогодні, 14 грудня 2017 року.- Виникнення випадків гострих кишкових інфекційних захворювань пов’язане у більшості випадків з об’єктами, що мають важливе соціальне значення, зокрема, навчально-виховні заклади, заклади громадського харчування.

    Так, за поточний період 2017 року в області зареєстровано 5 спалахів гострих кишкових інфекцій. Всього захворіло 65 осіб, з них 30 дітей. Зокрема, спалах ентероколіту у дитячому навчальному закладі с. Липини Луцького району (постраждало 5 дітей), сімейний випадок сальмонельозу в с. Ратнів Луцького району (постраждало 7 осіб, з них 2 дітей), спалах гастроентероколіту серед дітей зі Львова (12 осіб), які перебували на тренувальних заняттях в навчально-тренувальному комплексі «Тайм» у м. Ковелі, спалах сальмонельозу в м. Нововолинськ (захворіло 5 осіб, з них 3 дітей), спалах сальмонельозу в кафе «Гопачок» м. Ківерці (постраждало 37 осіб, з них 8 дітей).

     Окрім того, в області зареєстровано 2 випадки захворювання на ботулізм (смт. Ратно, с. Воротнів Луцького району). Як свідчать результати розслідувань спалахів, основними причинами їх виникнення стали грубі порушення суб’єктами господарювання вимог санітарного законодавства в закладах громадського харчування, дитячих навчально-виховних закладах. Найхарактерніші з них: відсутність набору виробничих приміщень, необхідних для приготування їжі гарантованої якості; порушення технології приготування готових страв, умов та термінів зберігання сировини та готової продукції, вимог санітарних правил щодо обробки сировини, миття кухонного та столового посуду; відсутність документів, що засвідчують якість та безпеку харчових продуктів; незадовільний санітарний стан виробничих та побутових приміщень; недотримання правил особистої гігієни; відсутність внутрішнього лабораторного контролю безпечності харчування дітей.

    - За фактом реєстрації спалахів інфекцій своєчасно та в повному обсязі проведено комплекс протиепідемічних заходів, вжиті адекватні до ситуації заходи  реагування, - резюмував доповідач. - Всі спалахи інфекційних захворювань локалізовано та ліквідовано на протязі одного інкубаційного періоду. Подальшого розповсюдження захворювань не відбулося, по всіх виявлених недоліках керівникам (власникам) закладів надавались рекомендації щодо їх усунення.

    Також під особливим контролем Держпродспоживслужби перебуває питання забезпечення належних умов виховання, навчання, організації дитячого харчування, оздоровлення та відпочинку дітей.

    Протягом літнього періоду в області функціонував 191 заклад  оздоровлення та відпочинку для дітей  (1 – дитячий санаторій, 12 – позаміських закладів оздоровлення та відпочинку, 1 – праці та відпочинку, 175 – закладів  денного перебування, 2 – наметових містечка). 

    Всього з початку підготовки та проведення оздоровчої кампанії фахівцями Держпродспоживслужби прийнято участь у 209 комісійних та позапланових обстеженнях закладів відпочинку та оздоровлення дітей. Основна увага зверталася на недопущення виникнення інфекційних захворювань, пов’язаних з харчуванням дітей в закладах оздоровлення та відпочинку, проведення профілактичних заходів щодо дотримання гігієнічних вимог утримання приміщень закладів, у тому числі харчоблоків, технологічного обладнання харчоблоків, температурних умов зберігання харчових продуктів, обов’язковості проходження медичних оглядів працівниками дитячих закладів до початку роботи. В ході підготовки до роботи закладів фахівцями Держпродспоживслужби надано 107 пропозиції до початку роботи, які всі виконані.

    Завдяки проведеній організаційній та запобіжній роботі протягом літньої оздоровчої кампанії влітку 2017 року випадків та спалахів інфекційних хвороб і харчових отруєнь в області не зареєстровано.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

     

    Переглядів 3720
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua