24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Що буде із вугільною галуззю Волині?
    Четвер, 07 грудня 2017 12:44

    Що буде із вугільною галуззю Волині?

    Анонсована раніше зустріч голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика із керівниками шахт ДП «Волиньвугілля» та представниками профспілкових організацій відбулася 5 грудня 2017 року.

    Окрім представників шахтарських колективів до розмови запросили керівника управління Держпраці в області Ростислава Стасько та фахівців гірничорятувальної служби. 

    У рамках обговорення стратегії вуглевидобувної галузі Волині на 2018 рік, Володимир Петрович окреслив чотири основні аспекти, без впровадження яких реального результату не буде.

    Питання № 1 – початок реорганізації виробничого об’єднання ДП «Волиньвугілля», що передбачатиме створення єдиного шахтоуправління на чолі з керівником – директором шахти №10. До пропонованої структури увійдуть усі шахти, що працюють, а у співпраці з шахтоуправлінням працюватиме ремонтно-механічний завод та шахти, які згодом реструктуризують.

    Такі зміни, найперше, дозволять отримати пряму схему фінансування шахти №10 – без структур-посередників. Адже позиція голова облдержадміністрації наступна: усі підготовчі роботи до запуску «десятки» потрібно завершити у 2018 році. Окрім того, зменшити навантаження на 1 тонну видобутого вугілля, яке йтиме у позитив новоствореного шахтоуправління, через зменшення управлінського потенціалу.

    - Людям потрібно казати правду, і я, як голова облдержадміністрації, не боюся і мушу так чинити. Так, воно буде, але воно стосуватиметься тих людей, які уже давно заслужили право на гідну пенсію, які мають зараз достатньо високий рівень пенсії і можуть спокійно йти на відпочинок, – повідомив Володимир Гунчик

    Однак, не виключатимуть можливості залучення таких людей, безперечно професіоналів своєї справи із багатолітнім безцінним досвідом як консультантів, радників на період розбудови десятої шахти.

    - Я вважаю, що із запуском «десятки» ми можемо говорити про 40 років нормальної роботи шахтоуправління з достатньо високим рівнем якості вугілля, його підправкою на ТЕСи та енергокомпанії. Я – проти закриття шахт, але я «за» серйозну реорганізацію структури, зменшення собівартості та збільшення видобутку вугілля, – зазначив голова облдержадміністрації.

    Що ж до виплати заборгованої заробітної плати шахтарям, то Володимир Гунчик повідомив: кошти виплатять до 8 грудня 2017 року. Спрямують і частину коштів, призначених для розбудови шахти №10.

    Наголосив Володимир Петрович і на особистій відповідальності за колектив, підприємство директора ДП «Волиньвугілля» Олександра Зоріна, який не спромігся виконати обіцяного та жодного разу не звернувся до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області за допомогою.

    Відтак, під час зустрічі голова облдержадміністрації повідомив: найближчими днями звертатиметься до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика щодо звільнення Олександра Сергійовича із займаної посади. Далі ж – рішення за Міністерством. 
    Для того, аби з’ясувати реальний стан справ на кожній із копалень, заслухали керівників підприємств. Усі вони розповіли про фінансову складову, наявність чи відсутність заборгованості заробітної плати, технічне оснащення, реальний обсяг видобутого вугілля та заплановане на 2018 рік.

    Підтримали позицію голови облдержадміністрації і представники окремих профспілкових організацій, серед них Богдан Макарчук, який зазначив: потрібно сконсолідувати зусилля усіх, аби відбулися якісні зміни.

    Важливо, що за результатами розмови Володимир Гунчик надіслав допрофільного міністерства лист із конкретними пропозиціями щодо реорганізації системи управління, порядку фінансування та функціонування шахт.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністраці

    Переглядів 5599
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua