19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Волинь – одна з трьох областей України, де виробляють органічну продукцію
    П'ятниця, 01 грудня 2017 09:02

    Волинь – одна з трьох областей України, де виробляють органічну продукцію

    Волинь – один із перспективних регіонів для розвитку органічного виробництва. Про переваги такого виду бізнесу говорили сьогодні, 30 листопада 2017 року, під час круглого столу в обласній державній адміністрації.

    Проаналізувати нові можливості для підприємців та сталого розвитку сільськогосподарських територій зібралось поважне товариство: директор департаменту продовольства, Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз, ключовий іноземний експерт  Джошуа Бадах, представники бізнесу.

    Розпочав зустріч перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов, який зазначив: екологічний напрямок для Волині уже другий рік поспіль залишається більше ніж актуальним.

    – У нашій області уже зафіксовано сімнадцять суб’єктів господарювання, які отримали відповідну сертифікацію і мають можливість виробляти екологічно чисту продукцію, постачаючи її у країни Європейського Союзу, тому потрібно покращити свої позиції,  – звернувся до присутніх Олександр Борисович.

    Круглий стіл пройшов у рамках публічного діалогу #PROДіалог та організований Офісом ефективного регулювання BRDO за підтримки проекту EU4Business\FORBIZ в Україні.

    За словами директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка, в області діє програма підтримки бізнесу, що дозволяє відшкодувати половину витрачених виробниками коштів на отримання сертифікату якості.

    З-поміж сертифікованих операторів Волині «Органік стандарт», найбільш успішним Юрій Мефодійович назвав товариство з обмеженою відповідальністю «Порицьке», що спеціалізується на виробництві сирів та їх експортуванні за кордон.

    – Більша частина продукції, яку виробляють у нас, спрямовують на експорт. Важливо, що  у Луцьку вже є кілька точок, де реалізовують готові органічні товари, їх з легкістю можна придбати, – повідомив Юрій Горбенко.

    Позитивним кроком держави у цьому питанні стало прийняття Концепції розвитку фермерського господарства, датованої 13 вересня 2017 року. Вона визначає пріоритетність розвитку органічного виробництва і запроваджує місцеві цільові програми підтримки. Нині ж такі програми, окрім Волині, діють у Житомирській та Чернігівській областях.

    Однак, серед невирішених питань у цій галузі – відсутність українського органу сертифікації продукції, адже й понині бізнес змушений користуватися європейськими стандартами визначення якості.

    Тож обговорити було що, тим паче, попит на органічну продукцію як на внутрішньому, так і на світовому ринку набуває популярності, а Волинь, як аграрна область, зацікавлена у розквіті такого бізнесу. Тому і виконавча вертикаль влади, і бізнес струткури шукали  оптимальні умови роботи, напрацьовуючи стратегію розвитку органічоного сектору економіки на прийдешній рік.

    Відділ інформаційної політики облдержадмінітстрації

    Переглядів 4088
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua