18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Зміни у законодавстві щодо встановлення квоти для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років
    Вівторок, 28 листопада 2017 10:52

    Зміни у законодавстві щодо встановлення квоти для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років

    Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 № 2148-VIII внесено зміни  до статті 14 Закону України « Про зайнятість населення», що набирають чинності  01 січня 2018 року.

    Так, починаючи з 2018 року для підприємств (установ, організацій) із чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлюється квота в розмірі не менше однієї особи в середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років, відповідно до статті 26 Закону України « Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

    При цьому для підприємств (установ, організацій) із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб залишається норматив на працевлаштування категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (крім інвалідів, які не досягли пенсійного віку) у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.

    Звертаємо Вашу увагу, що згідно  ч. 3 ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення», роботодавці самостійно розраховують установлену для них квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють і належать до категорій, що неконкурентоспроможні на ринку праці (крім інвалідів), і забезпечують їх працевлаштування самостійно, а також можуть звернутися за сприянням у працевлаштуванні даної категорії громадян до центру зайнятості.

    Обов’язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування громадян з категорії осіб, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню,  про що роботодавці  щороку інформують центр зайнятості, в установленому законом порядку.

    Якщо впродовж року роботодавець не виконав норматив з працевлаштування громадян неконкурентоспроможних на ринку праці, що зазначені у частині першій  ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення»,  з такого роботодавця стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову в працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної зарплати, установленої на момент виявлення порушення.

    За детальнішою інформацією звертайтесь у відділ взаємодії з роботодавцями Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька,буд.18, або за тел. 2-05-26.

    Володимир-Волинський міськрайонний центр зайнятості

    Переглядів 5180
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua