20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Наталія Василець: "Святий наш обов’язок у цей день – згадати всіх Героїв, які виборювали свободу України"
    Вівторок, 21 листопада 2017 16:52

    Наталія Василець: "Святий наш обов’язок у цей день – згадати всіх Героїв, які виборювали свободу України"

    Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

    Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події тих кривавих днів не можуть залишити байдужими. 

    21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

    Відтак, саме сьогодні, у знаковий для усієї країни день, жителі міста та району пройшли хресною ходою від собору Різдва Христового до площі Героїв. Очолили ходу студенти навчальних закладів міста, які у руках  несли портрети загиблих Героїв Небесної Сотні.

    Голова райдержадміністрації Наталія Василець, заступник голови районної ради Алла Мельник, представники міської влади, місцеве духовенство та небайдужі жителі краю поклали квіти до дошки пам’яті загиблим учасникам АТО. Опісля, учасники ходи вирушили до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні, де священики міста відслужили заупокійну літію.

    Далі заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи продовжились у залі культурно-мистецького центру. Зі сцени лунали спогади про перші дні Євромайдану, звучали вірші та пісні. А також усі присутні мали змогу переглянути фільм про Майдан.

    - Святий наш обов’язок у цей день – згадати всіх Героїв, які виборювали свободу України і віддали свої життя за краще майбутнє рідного народу. У їх когорті – герої Небесної Сотні та українські вояки, котрі загинули під час антитерористичної операції на сході України. Це ті молоді патріоти України, які боролися за честь, справедливість та гідність українського народу. Ми не повинні, не маємо права забути про це і нехай їхня жертовність не стане даремною. Герої сьогодення поклали свої голови за мирну Україну для нас і для прийдешніх поколінь, - підсумувала захід голова райдержадміністрації Наталія Василець.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4207
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua