20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Розподіл бюджетного перевиконання: захищені статті, цільові програми та співфінансування за державними програмами
    Понеділок, 20 листопада 2017 16:52

    Розподіл бюджетного перевиконання: захищені статті, цільові програми та співфінансування за державними програмами

    Традиційно саме виконавча вертикаль напрацьовує та в подальшому подає до розгляду обласної ради пропозиції щодо змін до бюджету. Нині ж – мова про бюджетне перевиконання та перерозподіл того фінансового ресурсу, який на попередньо визначені цілі однозначно не використають. Тож пропозиції щодо змін до бюджету облдержадміністрація подала ще 13 листопада 2017 року. Подала до головного представницького органу влади краю з дотриманням процедур: одразу після затвердження звіту у Міністерстві фінансів України. Попередньо очікувалося, що зміни до бюджету розглядатимуть на засіданні сесії обласної ради ще 16 листопада 2017-го, але його перенесли на 23-тє.

    - Одразу хочу припинити всілякі спекуляції на темі: облдержадміністрація витримала всю процедуру й домовленості, - наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, коментуючи тему. – Тому прошу подавати лише достовірну інформацію. А то щойно питання стосується розподілу перевиконання, як спрацьовує принцип розподілу в ручному режимі і відповідальність починають перекладати з однієї голови на іншу. Облдержадміністрація передбачила кошти на захищенні статті, цільові програми та співфінансування за державними програмами. Далі ж працюватимуть депутати.

    На підтвердження сказаного керівником найвищої виконавчої гілки влади в області директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк сьогодні, 20 листопада 2017 року, детально поінформував, на що саме пропонує виконавча вертикаль спрямувати кошти і про які суми мова.
    Тож, якщо говорити мовою цифр, доходи виконання – 109,5%. Фактичні надходження – 454 млн грн. 
    Перевиконання за січень-жовтень дозволяє спрямувати 39, 3 млн грн. Левова частка цих коштів – це надходження від депозитів.

    - Неодноразово доводиться чути висловлювання депутатів, що ми, буцімто, тримаємо кошти на депозитах, тим самим стримуючи розвиток регіону, - зауважив голова облдержадміністрації. – З 39-ти мільйонів 17 – з депозитів. І це – гроші, отримані як перевиконання від митниці. Хочу, аби депутати розуміли, звідкіля беруться гроші, які вони так люблять розподіляти!

    - Частково втратили, бо бюджет 2017-го не прийняли вчасно – не відбувалася сесія - й кошти не було можливості розмістити на депозитах, коли ставки були 20%. Ми втратили до 3%.

    Між тим прерогатива планування розподілу й подання до ради – за адміністрацією. Тож і пропонують «закрити» болючі питання.

    - 30,4 мільйони пропонуємо спрямувати на захищені статті, - розповів Ігор Никитюк. – 4,6 мільйони – для військового ліцею. 13,5 мільйонів – профтехосвіті, з яких 2,9 – на зарплату, 5,4 – на комунальні послуги, 5,2 мільйони – на виплату стипендій.

    Окрім того, 8,5 млн у проекті передбачили для потреб волинських ветеринарів, котрих облдержадміністрація пропонувала профінансувати ще на момент формування бюджету, але рада таку пропозицію відхилила й частину необхідного на зарплати ресурсу зняла. Ці ж 8,5 мільйони повинні «закрити» проблему цього року.

    У зв’язку з підвищенням посадових окладів необхідно дофінансувати і галузь фізичної культури та спорту. Ціна питання – 800 тис. грн. Ще 1 млн пропонують спрямувати, аби розрахуватися за комунальні платежі закладам охорони здоров’я. До речі, на потреби медичні облдержадміністрація закладає ще 800 тис. грн, вони підуть на лікарняні заходи, що стосуються потреб осіб із штучними нирками. Ще 200 тис. – на придбання противірусних препаратів.

    Як і обіцяло керівництво облдержадміністрації попередньо, кошти з перевиконання планують спрямувати й на поліпшення умов у обласних комунальних закладах: 2,3 млн грн – на реконструкцію колишнього санаторію «Турія», який віддали для розширення військового ліцею, 500 тис. грн – для капітального ремонту харчоблоку психоневрологічного диспансеру, 300 тис. грн – для інфекційної лікарні, по 200 тис. – для станції переливання крові та для оновлення ліфтів у дитячій обласній.

    Також 165 тис. грн облдержадміністрація заклала у проекті поділу перевиконання для музею-скансену, довкола якого цьогоріч склалася більше ніж критична ситуація з фінансуванням – депутати вперто не бажали передбачати фінансування для закладу. При цьому виконавча вертикаль тричі подавала до розгляду відповідні пропозиції.
    Тож уже цього тижня, 23 листопада 2017 року, пропозиції облдержадміністрації щодо розподілу перевиконання бюджету розглядатимуть на сесії обласної ради. Разом із тим, останнє слово – за депутатами.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 4288
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua