20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Голова облдержадміністрації дав брифінг для журналістів
    Понеділок, 20 листопада 2017 16:49

    Голова облдержадміністрації дав брифінг для журналістів

    Актуальні теми, які нині – на устах, прокоментував голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, спілкуючись із представниками волинських медіа. Варто нагадати, що у плані роботи керівника найвищої виконавчої гілки влади в області брифінги для журналістів – щопонеділка по завершенню оперативної наради.

    Щодо ситуації з будівництвом фортифікаційних споруд та обвинувачень військової прокуратури…

    «Це повернення до історії річної давності, - наголосив Володимир Гунчик. – Трохи неправильно поінформували Генерального прокурора. Мені дивно чути інформацію про якісь бочки з піском. Відповідь лежить у площині відповіді, яку ми отримали від Міністерства оборони. Ми її оприлюднювали рік тому. Але я готовий ще раз надати цю інформацію. А вона з підписом і датою. Тож написано, що «Волинської обласною державною адміністрацією будівництво фортифікаційних споруд із використанням металевих контейнерів 5 та 20 фунтів, здійснювалося за відповідною технологією та згідно з технічним рішенням робочої документації, яка розроблена Державним підприємством Міністерства оборони України «Центральний проектний інститут». Технічні рішення розроблено на основі завдань на проектування, затвердженого начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України від 22.04.2015». І подано перелік технічних рішень. 
    Далі ж: «Враховуючи викладене, будівництво фортифікаційних споруд у згаданих районах Донецької області відповідало вимогам проектної документації, а під час приймання від виконавця якість виконаних робіт перевірялася кваліфікованими спеціалістами Волинської ОДА та Міноборони. Слід наголосити, що за результатами перевірки ефективності використання коштів державного бюджету України, виділених для будівництва фортифікаційних споруд, яку проводила Рахункова палата України у січні 2016 року, порушень з боку посадових осіб Міністерства оборони України не виявлено», - тимчасово виконуючий обов’язки начальника головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Танцюра.

    Тож, якщо хтось хоче заробити на цьому якісь дивіденди – це його право. Обласна державна адміністрація з цього приводу буде проводити відповідні заходи, пов’язані з підтримкою іміджу області та виконавчої влади в цілому. Сьогодні ж дав доручення моєму заступнику Кошаруку Сергію Дмитровичу звернутися до Міністерства оборони, аби організувати поїздку спеціалістів проектного інституту і спеціалістів облдержадміністрації на місце розташування фортифікаційних споруд у Донецькій області.

    Хочу також додати, що фортифікаційні споруди за таким же принципом будували Волинська та Донецька обласні державні адміністрації. Мені дивно, чому кримінальне провадження відкрито лише щодо двох посадових осіб Волинської облдержадміністрації».

    Щодо черг на митниці…

    «Поляки працюють трохи інакше, аніж ми. У них є чітко регламентований графік. Якби не хотіли українці перетнути кордон, але у поляків одна машина – за певний відрізок часу. І цього регламенту дотримуються. Наші ж працюють більш оперативно, з нашого боку рух більш інтенсивний. А поляки його відмежовують. Неодноразово говорили про це з польською стороною, говорили на рівні Міністерства закордонних справ, фіскальної та прикордонної служб. Потрібно міняти регламенти обох сторін».

    Щодо каналізування територій довкола Світязю…

    «Це якраз випадок, коли нас критикують за відсутність адміністративного впливу. Ми понадіялися на ініціативу сільської ради, а облдержадміністрація зовсім не впливала на цей тендер. Ніяк. Результат ви бачили: 23 кілограми якоїсь суміші вплинули на тендер вартістю п’ять мільйонів. Думаю, це останній «крик» Світязького сільського голови, оскільки він ще хоче посидіти на посаді. І тримається за крісло. Допоможемо йому на початку літнього сезону розібратися, хто ж – керівник на території та як організовано роботу. І відсутність каналізування призведе до того, що частину закладі, ймовірно, не допустять до роботи. Побачимо, як на це відреагує місцевий бюджет!

    Не можна так ставитися до важливих питань. Коли ми подали пропозицію створити курортну зону, коли задіяли всіх: і народних депутатів, і Міністерство екології, і всі структури влади, аби завершити каналізування, то один сільський голова дозволяє собі ухвалити таке рішення. Та це абсурд! Зараз, звичайно, ми шукаємо варіантів, як оскаржити це рішення. Але де-факто, якщо навіть оголосять новий тендер, то кошти до кінця року освоєні не будуть. Це втрачені кошти для Волинської області. Але не втрачаємо надії, що за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та інших фінансових інституцій наступного року завершимо каналізування районі Шацьких озер та зможемо подати Мінекології всі документи, які свідчать, що наші наміри створити курортну зону є цілком реальні».

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 4350
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua