19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Володимир Гунчик зустрівся із керівниками шахтарських профспілок
    Середа, 04 жовтня 2017 11:06

    Володимир Гунчик зустрівся із керівниками шахтарських профспілок

    Після тривалої розмови із запрошеними  керівник найвищої виконавчої гілки влади в області відповів на запитання журналістів та пояснив, що існує комплекс проблем вугільної галузі, які необхідно вирішити. Найперше – це заборгованість заробітної плати.

    Завтра, 4 жовтня 2017 року, під час робочого візиту до Києва, голова облдержадміністрації матиме робочу зустріч із міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом, під час якої й планує порушити ряд проблемних питань волинських шахт і спільно напрацювати шляхи їх вирішення.

    Говоритимуть і про перспективи, а саме – реорганізацію структури ДП «Волиньвугілля» у єдине шахтоуправління, що дозволить значно покращити умови праці та забезпечити шахтарів усім необхідним інвентарем, спецодягом та засобами безпеки.

    – Ми домовилися про те, що повернемось до реорганізації структури «Волиньвугілля», перетворюючи її в окреме шахтоуправління до якого увійдуть усі шахти, включаючи шахту №10. У тому числі й питання, пов’язані зі міною власне структури управління – генеральним директором шахтоуправління повинен бути керівник головної, десятої шахти, – пояснив Володимир Гунчик.

    Серозною проблемою стало зменшення продуктивності роботи українських шахт. Рівень видобутку вугілля на ДП «Волиньвугілля» та його шахтах, порівняно із минулорічними показниками, знизився майже на 60 тис. тонн. Така ситуація, за словами Володимир Петровича, викликає занепокоєння і в облдержадміністрації, і в профільного Міністерства, власне, й у самих шахтарів.

    Що стосується заміни генерального директора вищевказаного підпржимства, то на цю посаду буде оголошено конкурс під відповідні зобов’язання. Адже до цього часу, гендиректор не мав жодного перспективного плану розвитку підприємства.

    Разом із тим, Володимир Гунчик озвучив позицію з цього приводу Ігоря Насалика, який зауважив: якщо упродовж місяці рівень видобутку вугілля не підвищиться, директора підприємства  буде замінено.  Із цим погодились і присутні на нараді міський голова та керівники профспілкових організацій.

    – Ситуація, що склалась у Нововолинську не пов’язана із жодними політичними рішеннями чи діями. Звертаюся до шахтарів: не потрібно перетворювати окреслені проблеми у політику. Шахтарі, міністерство і влада повинні вирішити це питання практично, говорячи про заробітну плату, видобуток вугілля та відповідальність керівників, – звернувся до шахтарів голова облдержадміністрації.

    Це підтверджує і голова Волинського теркому вугільників Юрій Калістратов та додає: проблеми, що вникли, повинні вирішити, найперше, на рівні колективу.

    – Ми завтра зустрінемося із трудовими колективами. Все, що сказав голова облдержадміністрації ми передамо людям, намагатимемось заспокоїти їх. Я теж підкреслюю, що у цьому питання жодної політики немає – це трудова незгода, ми самі її вирішимо, – звернувся до присутніх голова теркому.

    Про необхідність сьогоднішньої зустрічі із Володимиром Гунчиком розповів і голова незалежної профспілки шахти №1 «Нововолинська» Анатолій Мухамеджанов, зазначивши, що у 2018 році усі підприємства вугільної галузі функціонуватимуть лише за кошти реалізованого вугілля, а дотувати збиткові шахти держава не буде.

    – Я намагатимусь передати людям усе, що ми сьогодні обговорили з Володимиром Петровичем аби вони зрозуміли: зроблений міністром крок назустріч, коли нинішній керівник підприємства залишається на посаді зроблений для того, щоб він показав конкретний результат своєї роботи: немає результату – немає керівників, а відтак і підприємства, – підсумував розмову Анатолій Мухамеджанов.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 5108
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua