19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Звернення Президента України до учасників Українського фінансового форуму
    Четвер, 21 вересня 2017 14:44

    Звернення Президента України до учасників Українського фінансового форуму

    Хай там як, але статистика – головний свідок тому, що найгірше в українській економіці вже точно в минулому. Зазнавши надзвичайно потужного удару – через війну, агресивне закриття Росією донедавна найбільшого нашого ринку і навіть через російську блокаду експорту в треті країни – ми не просто вистояли, не просто уникли дефолту… Ми – заклали основу для сталого розвитку. 

    Жорсткі антикризові кроки, макрофінансова стабілізація, зниження податкового навантаження, дерегуляція, антикорупційні заходи, відкриття нових зовнішніх ринків, в тому числі і завдяки Угоді про асоціацію та поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з Євросоюзом – все це розчистило шлях до відновлення нашої економіки.

    ВВП зростає вже шість кварталів поспіль після чотирнадцяти кварталів падіння. 

    Впевненості в тому, що економісти не помиляються в позитивних прогнозах, додають і ті сигнали, які ми отримуємо із бізнес-середовища. Опитування керівників підприємств, які щоквартально проводить Національний банк, фіксують зростання оптимістичних очікувань – як щодо розвитку макроекономічної ситуації, так і щодо фінансового стану самих підприємств. Відповідно до дослідження, проведеного Європейською бізнес-асоціацією, індекс інвестиційної привабливості України нарешті покинув негативну площину і став найвищим за шість років, включаючи довоєнні.  Опитані цією ж асоціацію підприємства планують у наступному році розширення виробництва, збільшення зарплат і створення нових робочих місць.

    Агентство Moody’s підвищило кредитний рейтинг України. Прогноз із негативного в березні п’ятнадцятого поступово змінився на позитивний у серпні сімнадцятого. Так само Standard & Poor’s підтвердили довгострокові та короткострокові рейтинги в іноземній та національній валютах на рівні «B-/B» зі стабільним прогнозом.

    214 фондових менеджери із ста п’ятдесяти чотирьох інвестиційних компаній, опитані Institutional Investor’s research group, поставили Україну першою в списку країн, які вони планують відвідати протягом найближчого року з метою поточного інвестування, або оцінки його перспектив. 

    Цього тижня в другому читанні парламент розглядає поправки до процесуальних кодексів, які дозволять розпочати роботу новому Верховному Суду, який формується на конкурсній основі. Судова реформа – головна складова нашої антикорупційної стратегії і вона так само важлива і для надійного захисту права власності.

    Минулого тижня Нацрада реформ розглядала зміни до законодавства про приватизацію. Процедура її проведення спроститься, прозорість – посилиться, і з’явиться така новація як електронний аукціон.

    Рівно тиждень тому у мене відбулася надзвичайно відверта і результативна розмова з членами провідних бізнес-асоціацій, які представляють українські, європейські та американські компанії. Однією з головних тем були стосунки бізнесу та силових структур. Стратегічно домовилися створити принципово нову Службу фінансових розслідувань, яка єдина тільки й матиме право розслідувати злочини та правопорушення в економічній сфері.  

    Як дорожню карту реформ розглядаю і Угоду про асоціацію. Цей об’ємний документ – моя настільна книга, мій handbook. Але наші амбіції йдуть значно далі. Українська сторона вже внесла на розгляд керівництва Євросоюзу нові ініціативи щодо стратегічного бачення довгострокового співробітництва. Це – приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС, Спільного авіаційного простору та Єдиного цифрового ринку. Реалізація цих амбітних ініціатив фактично перетворить східні кордони України на східні кордони Євросоюзу ще до того, як ми де-юре приєднаємося до ЄС. Внаслідок такої стратегії ми максимально наблизимося до критеріїв членства в Євросоюзі. Україна секторально інтегрується з ЄС, майже як будь-яка інша країна Євросоюзу. Думаю, що це важливі орієнтири для вашого довгострокового бізнес-планування. Отож, готуйте гроші і приходьте першими в країну, яка на наших очах стає частиною єдиного європейського ринку.

    Мені шкода, що звертаюся до вас в режимі відеозапису. Хотів би долучитися до дискусії і наживо спілкуватися з вами. Але для того, щоб ви спокійно могли інвестувати в нашу економіку, маю гарантувати мир. До Нью-Йорка на Генеральну асамблею ООН я цього разу вирушив з метою нарешті розпочати переговори, які б згодом мали завершитися рішенням Ради безпеки ООН про розміщення «блакитних шоломів» Організації Об’єднаних Націй на тимчасово окупованій частині Донбасу. На всій – включаючи україно-російський кордон. Це уберегло б нас від ескалації бойових дій, забезпечило би колосальний прогрес у виконанні безпекових пунктів Мінська і відкрило би шлях до політичного врегулювання.

    Зараз, як ніколи ми маємо об'єднати наші зусилля для продовження реформ. Держава повинна захищати бізнес, дати йому вільно працювати, забезпечити захист інвестицій… А бізнес, зі свого боку, має нарощувати прибутки, чесно сплачувати податки та створювати нові робочі місця… Багато нових робочих місць.

    Щиро бажаю вам успіхів у досягненні цих цілей.

    Слава Україні!

    Прес-служба Президента України. 

    Переглядів 4593
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua