18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Коротко про головне: оперативна нарада у райдержадміністрації
    Понеділок, 19 червня 2017 16:46

    Коротко про головне: оперативна нарада у райдержадміністрації

    При цьому Юрій Ліщук наголосив, що сектором спільно з Володимир-Волинським відділом УДСНС постійно проводить моніторинг виникнення надзвичайних ситуацій некласифікованого характеру та проводиться контроль за протипожежним забезпеченням, що здійснюється державною пожежно-рятувальною частиною № 7 УДСНС України у Волинській області, а також  3 підрозділами  місцевої пожежної охорони, а саме: МПО міста Устилуг та сіл Бубнів і Галинівка.

    Рішенням Володимир-Волинської районної ради № 5/11 від 01.07.2016 року затверджено «Комплексну районну Програму захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Володимир-Волинському районі на 2016-2020 роки». Програмою заплановано відновлення двох добровільних підрозділів МПО Устилузької міської громади в селах Лудин та Стенжаричі. По Зимненській громаді буде відновлено МПО Льотничівської сільської ради. Є домовленість про передачу пожежного автомобіля з державної пожежно-рятувальної частини № 7 УДСНС України у Волинській області.

    Метою утримання МПО є зменшення збитків від пожеж та зменшення кількості загибелі людей. 

    На пожежно-небезпечний період в районі будуть працювати і пожежні команди створені у сільськогосподарських підприємствах: ТзОВ «П’ятидні», ТзОВ «Луга», ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство». 

    На сьогодні лісогосподарськими підприємствами складені, погоджені з підрозділами УДСНС в районі та затверджені в районних державних адміністраціях оперативно-мобілізаційні плани гасіння лісових пожеж, розроблені заходи по їх недопущенню, проведено спеціальне навчання працівників державної лісової охорони, членів ДПД та з працівниками лісопожежних станцій щодо вивчення Правил пожежної безпеки в лісах України. Погоджені інструкції взаємодії працівників державної лісової охорони з підрозділами УДСНС на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

    На утримання місцевих пожежних команд залучаються кошти населення сіл району, а також кошти сусідніх рад.

    Із настанням пожежонебезпечного періоду в лісових масивах буде перекрито 14 позапланових доріг. У місцях в’їзду в ліс на таких дорогах вже  зараз функціонує 30 шлагбаумів.

    Протягом 2017 року в районі буде створено 101 км мінералізованих смуг навколо лісів.

    Аналіз причин пожеж, як зазначив Юрій Іванович, показує, що винуватцями більшості з них є самі жителі, які зневажають елементарними правилами пожежної безпеки. Вже в тому році (станом на 16.05.2017 року) з вини жителів населених пунктів в районі виникло 32 пожежі, дві людини загинуло, одна травмована.

    Для запобігання виникнення пожеж сектором з питань  цивільного захисту  райдержадміністрації спільно з районним відділом УМНС України в області вживається ряд заходів, серед яких основними є:

    - недопущення накопичення  в потенційно пожежонебезпечних місцях легкозаймистих матеріалів природного та штучного походження;

    -  контроль за дотриманням пожежної безпеки на об'єктах системи життєзабезпечення населення, об'єктах підвищеної небезпеки та місцях масового перебування громадян.

    Переглядів 2262
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua