19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Які інвестиційні проекти реалізовуватимуться на Волині у 2017 році?
    Середа, 14 червня 2017 12:09

    Які інвестиційні проекти реалізовуватимуться на Волині у 2017 році?

    Так, уже відомо про затвердження Урядом першого переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться у 2017 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (далі – ДФРР). Нині ж, затверджено 111 таких проектів на загальну суму понад 765,9 млн. гривень.

    Начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Лілія Павлова повідомила, що до переліку інвестиційних проектів, які можуть реалізуватися за кошти ДФРР у 2017 році увійшло 22 проекти з обсягом фінансування 148 млн. гривень: з Державного бюджету – 113,1 млн. гривень та місцевих – 35,4 млн. грн. Загалом же, оцінено 90 інвестпроектів, до яких заявники надали повний пакет документів та зареєстрували на online-платформі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

    – Оцінювання проектів регіональної комісії здійснювалося виключно на online-платформі Міністерства (Мінрегіону – авт.). Тому, враховуючи доведений обсяг, сформовано перелік із 22-х інвестпроектів. Решта 23 проекти, що набрали не менше 30-ти балів, позначені як резервні, – повідомила Лілія Романівна.

    До загального переліку інвестиційних проектів увійшли й розпочаті об’єкти минулих років, а також ті, що передбачають створення належних умов для забезпечення рівного доступу до якісної освіти – придбання 14-ти шкільних автобусів для восьми районів, які забрали для обслуговування військових у зоні антитерористичної операції.

    – У 2017 році розпочнеться реалізація 16-ти інвестпроектів, в тому числі й перехідних: будівництво акушерсько-гінекологічного корпусу  обласного перинатального центру, реконструкція дитячих садочків у селах Залісці та Старосілля. Завершення будівельних робіт на шести проектах, таких як: школи сіл Любохини, Осівці, Вербка, дитячий садочок в смт Ратне, ЗОШ І-ІІІ ст. №1 імені Івана Франка м. Горохів з добудовою їдальні та хореографічного залу, спортивні майданчики із штучним покриттям на території Рожищенської районної дитячо-юнацької спортивної школи очікується здійснити у 2018 році,  – повідомила Лілія Павлова.

    Вкотре, голова облдержадміністрації підкреслив і важливість забезпечення навчальних закладів сучасним технічним обладнання, що дозволить учням, вихованцям йти в ногу з часом та повноцінно розвиватись. Окрім того, звернувся до керівників профільних управлінь, які подають рекомендації щодо проектів: враховувати потреби сучасного суспільства та молодого покоління, аби створити у навчальному закладі оптимальні умови для навчання та дозвілля.

    До інвестиційних проектів, які відповідають розвитку енергоефективності комунальних навчальних та медичних закладів включено 4 проекти загальною вартістю в 11,6 млн. грн.

    Про перелік об’єктів, що фінансуватимуться у поточному році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій розповів начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак.

    Він повідомив, що у затвердженому розпорядженні Кабміну від 11 травня 2017 року, Волинь отримає субвенцію із Державного бюджету на 74 проекти соціально-економічного розвитку в сумі більше 25-ти млн. гривень.

    – Серед проектів, що увійшли до переліку – реконструкції будівництва освітніх закладів, медичних установ, закладів культури та інфраструктурних об’єктів, реконструкція систем опалення та освітлення, – зазначив Юрій Юрійович.

    Тож, розглянувши ряд об’єктів, що отримали фінансову можливість реалізації у 2017 році, Володимир Гунчик зазначив: не виключена можливість проведення і кущових нарад у тих районах, де заплановані серйозні інфраструктурні проекти. Координаційні ж наради в голови облдержадміністрації із керівниками профільних управлінь відтепер будуть двічі на місяць.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 2239
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua