20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Підсумки виконання бюджету області за п'ять місяців
    Понеділок, 12 червня 2017 14:31

    Підсумки виконання бюджету області за п'ять місяців

    Спільно із головою райдержадміністрації Наталією Василець у відеоселекторі взяли участь перший заступник начальника ОДПІ Оксана Левчук, начальник бюджетного відділу управління фінансів райдержадміністрації Валентина Ващук, начальник управління соціального захисту населення РДА Наталія Голюк та начальник відділу розвитку, інвестицій та європейської інтеграції управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Катерина Підгурець.

    За словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, за п’ять місяців 2017 року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 1 285,2 млн грн власних доходів або 113,8 % від запланованого. Обласний бюджет виконаний на 104 %, понад план отримано 7,9 млн грнІндикативні показники митних надходжень до Державного бюджету виконані за травень на 148,2 %, обсяг перевиконання становить 190,8 млн грн.

    – Cтаном на 1 червня цього року виконані зведені місцеві бюджети усіх районів, міст та об’єднаних територіальних громад. Проте шість сільських рад не справилися із плановими завданнями по наповненню бюджетів власними доходами. Порівняно із відповідним періодом минулого року власні доходи загального фонду місцевих бюджетів зросли на 345,2 мільйони гривень або на 36,7 %. Окрім того, в області продовжується робота по залученню додаткових надходжень до місцевих бюджетів від розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках банків, – зазначив Ігор Миколайович.

    Окрім того, начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук повідомила, що за п’ять місяців поточного року до бюджетів усіх рівнів на території області зібрано майже 2,2 млрд платежів і це на 422,5 млн грн або на 24,3 % перевищує минулорічний показник. Збір до загального фонду Державного бюджету склав майже 993 млн грн, що дозволило забезпечити виконання доведеного для області індикативного показника на рівні майже 110 % із перевиконанням на 86,3 млн грн. Місцеві бюджети області поповнилися більше, ніж на 1,2 млрд грн в частині платежів, що адмініструються органами ДФС і це майже на 30 % або на 266,4 млн грн більше до відповідного минулорічного періоду. Виконання визначених розписом доходів місцевих бюджетів склала 109,7 % із перевиконанням на 103,9 млн грн.

    Своєю чергою, як зазначив заступник начальника Волинської митниці ДФС в області Василь Герман на травень 2017 року Волинькій митниці доведені індикативні показники у сумі 404,8 млн грн. За підсумками роботи у травні 2017 року Волинською митницею ДФС перераховано до Держбюджету кошти у сумі 601,6 мільйона гривень. Виконання доведеного показника становить 148,6 %, перевиконання – 196,7 мільйона гривень.

    – Відповідно до Закону України «Про експеримент із фінансового забезпечення реконструкції поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення» за травень митниця виконала доведений показник на 190,79 мільйона гривень, відтак перераховано кошти у сумі 92,5 мільйона гривень. З початку року митниця перевиконала доведений показник по зазначених податках на 694,1 мільйона гривень. Відповідно до затвердженого порядку забезпечено реалізацію положень закону України на реконструкцію поточного ремонту доріг області з початку року перераховано кошти у сумі 321,6 мільйона гривень, – повідомив Василь Миколайович.

    Оксана Гобод, директор департаменту соціального захисту населення ОДА проінформувала, що питання соціального захисту сімей загиблих та учасників АТО, що мають інвалідність І-ІІ групи або втратили нижні кінцівки на постійному контролі. 

    Зокрема, починаючи із 2014 року Урядом передбачено та затверджено розпорядження щодо надання житлових приміщень для сімей загиблих, а також інвалідів І-ІІ групи із числа учасників АТО. Відтак, органи місцевого самоврядування, а також департамент соціального захисту у 2014-2017 рр. закуповували квартири та передавали у власність сім’ям загиблих та учасникам АТО, що мали інвалідність. Окрім того, для покращення якості надання даної послуги у 2016 році Урядом прийнято зміни до відповідного розпорядження і передбачено виплату компенсацій для того, щоб сім’ї загиблих або сім’ї учасників АТО з інвалідністю мали можливість самостійно обрати те житлове приміщення, яке вони вважають за потрібне.

    – В минулому році за допомогою державної підтримки 37 сімей учасників АТО та сімей загиблих отримали компенсацію на придбання житлових приміщень на суму понад 25 мільйонів гривень. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів № 375-р від 7 червня  2017 року для Волинської області передбачено 13,5 мільйонів гривень для забезпечення компенсації сімей загиблих, а також інвалідів І-ІІ групи з числа учасників АТО для покращення їх житлових умов, а саме придбання ними житлових приміщень. Таких осіб у нас в області було, позаяк, з 1 квітня 2017 року 19. 7 із них це сім’ї загиблих та 12 сімей інвалідів І-ІІ групи з числа учасників антитерористичної операції, – зазначила Оксана Михайлівна.

    Переглядів 2384
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua