16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Передислокація військової частини на Волинь – на фінішній прямій
    Середа, 17 травня 2017 16:26

    Передислокація військової частини на Волинь – на фінішній прямій

    Позаяк далі питання розміщення на території фондів військового містечка № 71, що в Луцьку, військової частини А 0959, розбудови інфраструктури зазначеного містечка та цивільного аеропорту, а також забудови житловими будинками вивільненого військового містечка № 51 порушуватимуть у Міністерстві оборони України, Кабінеті Міністрів та Адміністрації Президента України, мета цієї наради – ретельно обговорити найдрібніші деталі щодо зазначених вище процесів.

    Відтак, Володимир Петрович, як модератор заходу, привітав учасників наради та передусім наголосив на необхідності розглянути питання соціальної складової переміщення військової частини. Мова йде про працевлаштування членів родин військовослужбовців та надання можливості їхнім дітям продовжувати навчання у дошкільних, шкільних або вищих освітніх закладах, а також вирішення житлових питань. Крім цього, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області запропонував заслухати представників бізнес-структур, котрі потенційно займатимуться будівництвом житла на території колишніх військових містечок.

    Та перш ніж розпочати дискусію, Володимир Гунчик надав слово полковнику Повітряних сил ЗСУ, а нині, як уже зазначалося, – народному депутатові України Юлію Мамчуру. Слід нагадати, що у 2014-му році саме він був командиром Севастопольської бригади тактичної авіації Повітряного командування “Південь”, котра розміщувалася на території автономної Республіки Крим. На початку російсько-українського конфлікту військовослужбовці бригади мужньо тримали оборону військової частини А-4515. Незважаючи на неймовірний тиск з боку агресора, вони залишилися вірними як військовій присязі, так і народу України. Після ж захоплення частини російськими військами, змушені були виїхати з півострову та розмістилися у Миколаївські області. Тому не дивно, що Юлію Валерійовичу чи не найбільше болить подальша доля колишньої 204-ї бригади тактичної авіації, якою йому випала честь командувати.

    Тож, під час наради народний депутат коротко розповів про те, що проблема місця перебування зазначеної бригади виникла після її вимушеного переміщення з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим приблизно на початку травня 2014 року.

    – На першому етапі планувалося вирішити це питання шляхом передислокації частини до Дніпропетровська, нині – Дніпро. Однак, у силу деяких причин ми не змогли цього реалізувати, – зауважив Юлій Мамчур.

    Як з’ясувалося, пропозицій щодо потенційних місць дислокації бригади було безліч. Одна з них – переміщення до обласного центру Волині, де є військовий аеродром. До слова, в 2014-му році, як і зараз, летовище перебувало в доброму стані й активно експлуатувалося.

    – Поспілкувавшись із місцевими органами влади та головами обласних адміністрацій, можу сказати, що найбільш конструктивно та відповідально до наших прохань поставилися на Волині, – продовжив Юлій Валерійович. – Тому вдячний Володимиру Петровичу за такий кваліфікований підхід та уважність до найдрібніших деталей.

    Відзначив народний депутат і той факт, що місцеві бізнесмени мають власні пропозиції щодо того, як найкраще вирішити питання щодо забезпечення житлом військовослужбовців. Позаяк у інших регіонах України нічого подібного не було запропоновано.

    По тому, учасники наради прискіпливо обговорили, які кроки зроблені, аби бригада могла повністю передислокуватися  на Волинь, та яких іще заходів слід ужити.

    На завершення ж заходу Володимир Гунчик підкреслив:

    – Ця нарада – остання перед прийняттям рішень у Кабінеті Міністрів України. Відтак, нам слід чітко розуміти зобов’язання кожної сторони, аби в рамках підготовки змін до Державного бюджету 2017 року за допомогою народних депутатів ми мали змогу внести зміни до головного фінансового документу країни, а відтак – визначитися з бюджетними призначенням на розбудову військового містечка.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 2511
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua