19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>До повернення особового складу 14 ОМБ казарми відновлять, – позиція волинської влади
    Середа, 03 травня 2017 14:42

    До повернення особового складу 14 ОМБ казарми відновлять, – позиція волинської влади

    Зустріч відбулася  28 квітня 2017 у другій половині дня у рамках робочої поїздки голови облдержадміністрації до Володимира-Волинського

    За кілька місяців до Володимира-Волинського на постійне місце дислокації повернеться особовий склад 14 ОМБ. За останніми підрахунками військових, то – не менше 3,5 тис. осіб. Про те, де розмістити таку кількість військовослужбовців та як оперативно забезпечити їм необхідні побутові умови, бо нині казарми у жахливому стані, говорили в рамках зустрічі.

    Зрозуміло, що певну кількість військових відправлять у відпустки, а відтак вони перебуватимуть удома. Решту, аналізує військове керівництво, цілком реально розмістити у наявних казармах. Єдина проблема – приміщення потребують ремонту та відновлення. Частину з них силами військових, місцевого самоврядування, виконавчої вертикалі, волонтерів та самих військових уже відремонтовано.

    – На момент початку військових дій бригада налічувала 520 чоловік, зараз у штаті – 5, 5 тисяч, а всі інфраструктурні об’єкти були розраховані й утримувалися з розрахунку на 500 осіб, – наголосив генерал-майор Олег Мікац.

    – 200 тисяч отримали з області сантехнікою, 300 тисяч гривень виділило місто грошовою допомогою, ще 250 – матеріалами, – цифрами розповів про допомогу керівник зенітно-ракетного полку полковник Костянтин Заїченко.

    А Олександр Жакун передав голові облдержадміністрації розрахунки потрібного матеріалу. Військові прохають максимально допомогти матеріалами та у виконанні робіт, бо кошти, виділені із бюджетів, пройшовши всі процедури, фактично надійдуть військовим за кілька місяців. Разом із тим, Володимир Гунчик не полишає ідеї виділення з обласного бюджету фінансової підтримки через профільну програму. Мовляв, у такий спосіб можна спростити процедуру й направду допомогти військовим. Готові долучитися й лісівники. Останні, до слово, активно допомагають увесь цей час.

    Окрім того, зачепили під час розмови й проблемні питання. Як от – виділення землі для розширення міського кладовища у Володимирі-Волинському, на що потрібна згода Міноборони. А також надання дозволу на захоронення відходів ковельського ветсанзаводу на полігоні.

    – Засвідчую свою готовність вирішувати всі ці непрості питання на рівні Генерального штабу та міністра оборони, але хочу, аби кабінетами зі мною ходило також і військове керівництво, бо то наші спільні проблеми, – підсумував голова облдержадміністрації.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2341
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua