19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Виконання бюджету за І квартал 2017 та робота з обдарованими дітьми - основні питання оперативної наради
    Понеділок, 10 квітня 2017 11:32

    Виконання бюджету за І квартал 2017 та робота з обдарованими дітьми - основні питання оперативної наради

    Зокрема, Олена Григорівна Зазначила, що станом на 1 квітня 2017 року в місцевий бюджет району надійшло власних та закріплених доходів по загальному фонду в сумі  6724,0 тис. гривень, що становить 124,8 відсотка до бюджетного призначення на січень-березень 2017 року, в цілому, за доходами забезпечено виконання по усіх місцевих бюджетах. В порівнянні з 2017 роком власних доходів надійшло більше на 2177,7 тис. гривень  або 145,9 відсотка.

    Найбільшу питому вагу у доходах зведеного бюджету Володимир-Волинського району займає податок та збір на доходи фізичних осіб, так з планового призначення на звітний період 3864,0 тис.грн. надійшло 4450,4 тис.грн.,  що становить 115,2 відсотка.

    За словами першого заступника начальника ОДПІ Оксани Левчук, в повному обсязі були виконані і усі платежі, що контролюються ОДПІ. Єдиним не повністю виконаним показником є акцизний податок (99%). Така ситуація спричинена змінами в акцизному податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (виведення нафтопродуктів). 

    Стан роботи з обдарованими дітьми у загальноосвітніх навчальних закладах району висвітлив Андрій Степанюк - головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

    У  районі для роботи з обдарованими учнями створено умови, які забезпечують доступність позашкільної освіти. На базі відділу освіти, молоді та спорту РДА функціонує дитячо-юнацька спортивна школа та районний Будинок школяра. Всі гуртки та секції працюють на базі шкіл району.

    З метою  збільшення зайнятості  дітей різними формами позашкільної освіти у 2016  році у творчих об’єднаннях РБШ навчалось 689 вихованців.  Тридцять три групи творчих об’єднань займались на базі 13 шкіл району, що становить 27.5 %  від загальної кількості учнів.

    Діти мають можливість розвивати свої здібності і таланти за чотирма напрямами: художньо-естетичним,науково-технічним,еколого-натуралістичним та туристсько–краєзнавчим.

    Гуртковою роботою постійно охоплені вихованці із соціально-незахищених категорій: на даний час в установі навчається 10 дітей - сиріт  та  позбавлених батьківського  піклування, 10 дітей з особливими фізичними, розумовими потребами, 30 вихованців - з малозабезпечених та  багатодітних родин.
    В районному Будинку школяра створений Банк обдарованих дітей, у якому заведені картки на переможців у конкурсах обласного та Всеукраїнського рівнів. Цей банк постійно оновлюється.

    У минулому навчальному році 3 вихованці РБШ стали переможцями у Всеукраїнських  конкурсах (Цурбанова Анастасія, 2 місце у Всеукраїнському конкурсі «Урок казки» в номінації «Казковий художник» - керівник О.О.Смаль, ЗОШ с.Верба; Левчук Єлизавета, 2 місце у Всеукраїнському конкурсі «Урок казки» в номінації «Золоті ручки» - керівник І.М.Сікорська, ЗОШ с.Льотниче; Рябчевська Дарина здобула 3 місце у ХV Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій «Екософт-2016» в номінації «неординарна творча розробка» - керівник В.В.Борис, ЗОШ с.Суходоли.

    27 вихованців установи стали переможцями  обласних конкурсів, 58 вихованців здобули призові місця у районних, шкільних конкурсах, оглядах, змаганнях, виставках, майстер-класах, фестивалях.

    Колектив драматичного гуртка (керівник С.В.Петрук) на базі ЗОШ І-ІІ ст. с. П’ятидні зайняв ІІІ місце в обласному конкурсі драматичних колективів. Вихованці вокального та хореографічного гуртків (керівники Л.Л.Гендис, О.Є. Демосюк)  стали переможцями обласного конкурсу «Сонце України в наших руках» і здобули ІІ місце. Учнівський колектив Володимир-Волинського районного Будинку школяра здобув ІІІ місце в обласній новорічно - різдвяній виставці «Новорічний подарунок» у номінації «Український сувенір».                               

    У 14 районних заходах різних напрямів взяли участь 2097 учнів.

    В дитячо-юнацькій спортивній школі функціонують відділення: баскетболу (дівчата, юнаки), боксу, легкої атлетики, футболу (юнаки, дівчата). У навчальному році 305 у районному  учнів займалися у 20 групах. 

    За період 2016 року учнями ДЮСШ було виконано  141 розряд Єдиної спортивної класифікації України, звання Кандидата у майстри спорту України виконали 4 учні, другий дорослий розряд виконали 18 учнів, третій дорослий розряд 18 учнів, перший юнацький розряд 43 учні, другий юнацький розряд 33 учні, третій юнацький розряд 25 учнів.

    Працівниками ДЮСШ була проведена ХVІ Спартакіада серед учнів загальноосвітніх шкіл  І-ІІ, І-ІІІ ступенів, змагання з легкої атлетики “Хто ти, майбутній олімпієць?”, “Старти надій”, фізкультурно – патріотичний фестиваль “Нащадки козацької слави”, змагання з футболу на приз «Шкіряний м’яч».

    У ХІІІ Спортивних іграх школярів Волині з баскетболу команда дівчат зайняла восьме місце, а команда юнаків  шосте місце. У Чемпіонаті Волині з баскетболу 3х3 серед юнаків 2000 року народження, команда ДЮСШ зайняла перше місце і представляла Волинську область у фінальній частині Чемпіонату України м. Київ. На протязі року команда дівчат та юнаків приймали участь у міжобласних, обласних змаганнях та турнірах.

    Учні загальноосвітніх шкіл  району, агротехнічного коледжу займаються на базі спортивного клубу «Любарт» та спортивного залу «Космос». У  групах початкової підготовки першого та другого року навчання займається 56 учнів, в одній групі попередньої базової підготовки 2 року навчання 11 учнів. Учні відділення приймали участь у обласних, міжобласних, міжнародних змаганнях та чемпіонатах України. У чемпіонаті Волині за програмою обласної спартакіади «Волинь спортивна 2016» команда зайняла п’яте загальнокомандне місце. 

    Чемпіонами та призерами  у своїх вагових категоріях ставали: Тимочко Владислав, Бондарук Денис, Купріянчук Роман, Коханський Данило, Онисько Валентин, Андрощук Олександр, Процюк Ольга. У VIIІ всеукраїнському турнірі з боксу «Кубок Горохівщини» команда зайняла третє загальнокомандне місце. На чемпіонаті України серед юніорок м.Чернівці Процан Ольга у ваговій категорії 52 кг. стала чемпіоном України,  а Спірченко Ольга у ваговій категорії до 63 кг. стала бронзовим призером.

    На відділені легкої атлетики займається 51 учень у 4 групах. 28 учнів займається  у двох групах початкової підготовки 1 та 2 року навчання,  23 учні у двох групах попередньої базової підготовки першого та  другого року навчання. Учні відділення приймали участь у першості області, міжобласних та обласних змаганнях, турнірах та матчевих зустрічах. Переможцями та призерами першості Волинської області ставали – Юрчук Наталія - стрибок у довжину з розбігу, Поліщук Оксана – стрибки у висоту з розбігу, Вольський Захар, Вавринюк Віталій біг 100, 200 метрів, Романюк Андрій, Охрімчук Анатолій естафетний біг.  На обласних змаганнях з легкої атлетики «Хто ти, майбутній олімпієць?» команда району зайняла третє загальнокомандне місце. Перше місце на цих змаганнях зайняли Вавринюк Віталій біг 100 метрів, Юрчук Наталія стрибки у довжину з розбігу. Другі місця зайняли Рябей Орест біг 600 метрів, Журавльов Юрій біг 1000 метрів, бронзовими призерами стали – Лукашук Віталій біг 60 метрів, Баляс Яна, Редька Сергій метання м’яча, Калашнюк Ірина, Вишняк Олександр стрибки у довжину з розбігу. Команди району формуються з учнів ДЮСШ.

    На участь у змаганнях було виділено 24,5 тисяч гривень та на покращення матеріально-технічної бази 9 тисяч гривень. Були закуплені баскетбольні та футбольні м’ячі та два комплекти  футбольної форми.

    На особливому контролі в районі знаходиться питання участі учнів району у Всеукраїнських предметних олімпіадах. На виконання наказу відділу освіти Володимир-Волинської РДА  № 204 від 07.10.2015р. “Про проведення І-ІІ етапів та підготовку до ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2015/2016 навчальному році” традиційно у ЗОШ району в жовтні проведено І (шкільний) етап Всеукраїнських олімпіад. Учні середньої та старшої ланки мали можливість взяти участь в 15 предметних олімпіадах.

    В ІІ (районному) етапі Всеукраїнських олімпіад, який проходив у листопаді – грудні, взяли участь 266 учнів з 20 ЗОШ.  Призерами районного етапу учнівських олімпіад стали  108 учасників, з них перших місць здобули 36  учнів, других –  34, третіх –  38. Найбільшу кількість призових місць серед ЗОШ І-ІІІ ст. здобули учні НВК с. Зимне  (директор Степанюк Ю.Ю.)  та ЗОШ с.Овадне (директор Петрук П.С.) - по 16, НВК с.Льотниче  (директор Кревська Н.В.)— 10, ЗОШ с. Березовичі (директор Пилипюк Т.Ф.) – 7,  серед ЗОШ І-ІІст. найбільшу кількість призових місць здобули учні ЗОШ  с. Ласків – 10 (директор Яковинець Н.С.) та  ЗОШ с. Хмелівка — 5 (директор Цизь О.М.). 

    У ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських олімпіад з 13 предметів взяли участь команди, які були представлені 35 учасниками. 

    Приємно відзначити, що у поточному, 2016/2017 навчальному році, значно покращилась робота з обдарованими дітьми, про це свідчить той факт, що п’ятеро учнів шкіл району стали призерами ІІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад: Мисан Карина, учениця 11 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Березовичі (керівник Динька Ольга Анатоліївна),  ІІІ місце в олімпіаді з екології. Мирончук Соломія, учениця 8 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Овадне (керівник Гаврилюк Дмитро Віталійович),  ІІІ місце в олімпіаді з географії. Мисан Карина, учениця 11 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Березовичі (керівник Динька Ольга Анатоліївна),   ІІІ місце в олімпіаді з біології. Окрім того, Мисан Карина, учениця 11 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с. Березовичі (керівник Динька Ольга Анатоліївна), стала преможцем обласного етапу ІІІ Всеукраїнської олімпіади “DreamECO” (конкурс міжшкільних наукових проектів з питань захисту довкілля)  у категорії “Моє місто”.

    Переглядів 2322
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua