19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Що принесе дорожній галузі 2018 рік?
    Середа, 29 березня 2017 07:49

    Що принесе дорожній галузі 2018 рік?

    Так, під час робочої наради в голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика з представниками Служби автомобільних доріг в області, департаментом інфраструктури і туризму облдержадміністрації, яка відбулась 28 березня 2017 року, обговорювали перспективи розвитку дорожньої галузі регіону.

    Важливо розуміти, що з початком 2018 року, у контексті Дорожнього фонду, автомобільні дороги місцевого значення разом із обслуговуючими господарствами переходять до сфери управління місцевих органів влади, а значить – підходи до фінансування та утримання доріг суттєво зміняться.

    Відтак, Володимир Гунчик, пропонує бути послідовним у своїх діях та напрацювати дієвий механізм подальшої роботи дорожніх структур уже в поточному році.

    Важливо, що на місцях уже є пропозиції щодо створення власних комунальних підприємств з утримання доріг, голова ж облдержадміністрації такі ініціативи підтримує.

    – Я зацікавлений у тому, аби в районах були створені комунальні підприємства, які б утримували дороги і готовий з ними співпрацювати, – резюмував Володимир Петрович.

    Окрім того, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області говорить про необхідності визначення цілої структури управління дорогами державного та місцевого значення. Перший етап створення такої системи розглянуть вже під час наступної наради.

    Поряд із ремонтом та відновленням доріг не потрібно забувати про посилення вагового контролю із взаємною відповідальністю вантажовідправників та перевізників. Значно жорсткішими цьогоріч стане і контроль за виконанням ремонтних робіт, адже за словами Володимира Омеляна, уже запроваджена система незалежного моніторингу якості, що відстежує усі етапи будівництва: від створення тендерних процедур до завершення будівельних робіт.

    У процесі реалізації державного бачення та досягнення якісно інших показників у дорожній сфері важливо пам’ятати, що децентралізація управління дорогами покладе велику відповідальність на місцеві ради, які спільно з облдержадміністрацією повинні виробити механізм подальшої роботи. І дуже важливо, аби ці зусилля не були знівельовані політичними підтекстами, які для досягнення успішного результату, не мають жодної ваги.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2580
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua