Версія для друку
П'ятниця, 05 квітня 2019 15:23

Держслужбовці райдержадміністрації висадили 9 тисяч саджанців дуба та сосни

Дати нове життя лісові, створити нові насадження - основне завдання працівників лісового господарства. Тому щороку на весні вони розпочинають лісокультурну кампанію. А розуміючи необхідність виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, як одного з основних компонентів збереження екологічної рівноваги на планеті, лісівниками України  з 2006 року проводиться щорічна акція  «Майбутнє лісу у твоїх руках».  Вона стартує у Всесвітній день лісу й триває до Дня довкілля.

Головним заходом цієї акції є посадка дерев і створення нових лісів за широкої участі учнівської молоді, громадськості, представників органів влади та ЗМІ.

- Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки у лісі. Для нас важливо надати можливість школярам, представникам громадськості та загалом усім охочим взяти участь у створенні лісів, а також підвищити довіру громадян до діяльності лісогосподарської галузі», - підкреслив директор ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» Володимир Філюк.

Відтак, сьогодні, 5 квітня 2019 року, працівники райдержадміністрації та районної ради разом із очільницею краю Наталією Василець теж внесли свою лепту у створення нових лісових насаджень. Під керівництвом працівників ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» держслужбовці заліснили площу в 1,3 га. Висадили 9 тис. саджанців дуба та сосни на території Микуличівського лісництва.

- Висаджуючи сьогодні дерева, ми залишимо добрий спадок для підростаючих та майбутніх поколінь Володимирщини, закладаємо фундамент могутньому лісу. Це приємно – садити ліс. І хотілося б, щоб більше людей долучалося до такої благородної справи, - зазначила у підсумку Наталія Василець.

До слова, представники райдержадміністрації участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» беруть із 2006 року. За час  тісної співпраці Володимир-Волинського ЛМГ та працівників установи зроблено вагомий внесок у збільшення лісистості України та Володимирщини в цілому. Лісопосадки було створено як на зрубах, так і на землях не придатних для сільськогосподарського користування. Разом із представниками виконавчої влади було засаджено лісових культур на площі в майже 200  га, в тому числі створено нових лісів на площах понад 140 га. При цьому було висаджено понад 1млн штук сіянців різних деревних порід.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3176

Галерея зображень