Версія для друку
Понеділок, 17 грудня 2018 16:56

Оперативна нарада у голови райдержадміністрації

Сьогодні, 17 грудня 2018 року, в залі засідань райдержадміністрації відбулася щотижнева оперативна нарада, яку провела голова райдержадміністрації Наталія Василець. Серед присутніх - керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, установ і організацій району.

Усі керівники управлінь, відділів та служб стисло доповіли про ситуацію на підпорядкованих ділянках роботи, озвучили найнагальніші проблеми. 

Зокрема, начальник відділу з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Юрій Ліщук ознайомив присутніх із заходами для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій в період відзначення новорічних та різдвяних свят.

Ризик виникнення надзвичайних ситуацій зростає під час проведення святкових заходів з великою кількістю людей. Наближаються новорічні і  різдвяні свята. У квартирах, школах, дитячих садочках, клубах і будинках культури засяють вогні на новорічних ялинках.

Керівники, що відповідають за організацію та проведення новорічних свят в установах, у клубах, будинках культури, школах, дитячих закладах, де влаштовуються новорічні ялинки, зобов’язані ретельно оглянули приміщення, а саме: чи немає легкозаймистих речовин і матеріалів, чи наявні первинні засоби пожежогасіння. Також необхідно перевірити шляхи евакуації з відповідальних працівником за проведення новорічного свята.

Під час святкування новорічних та різдвяних свят також слід пам’ятати, що не дозволяється  використовувати  для  обігріву  приміщень, де  вони проводитимуться, саморобні  обігрівачі. В  приміщеннях потрібно обов’язково організовувати чергування, призначивши осіб, відповідальних  за  забезпечення  протипожежних  заходів.

Використовувати  джерела  відкритого  вогню  в  приміщеннях, де  встановлена  новорічна  ялинка  й  проводяться  святкові  заходи  - заборонено. Також слід дотримуватися однієї важливої вимоги: якщо в святі беруть участь понад 50 осіб, дозволяється використовувати приміщення, забезпечені не менш, ніж двома евакуаційними виходами, що відповідають вимогам будівельних норм, не мають глухих заґратованих вікон і розташовані не вище другого поверху.

На видних місцях повинні бути розміщені відповідні інструкції щодо виконання ними вимог техногенної безпеки та порядку дій персоналу в разі виникнення пожежі або аварійної ситуації (аварії).

Святкувати і зустрічати новий рік хочуть всі – але є категорія людей яка чергує в цей період. І від їх сумлінності і оперативності часто залежить порятунок життя та майна людей. При виникненні непередбачених ситуацій,  що можуть привести до надзвичайних ситуацій, при пожежі негайно викликати пожежну-рятувальну службу за телефоном “101” або дзвонити в поліцію за телефоном «102». Поруч із телефонним апаратом чергового вивішуються таблички із зазначенням номерів телефонів для виклику аварійно-рятувальних служб.

Також Юрій Іванович проінформував про стан доріг у районі у зв’язку із снігопадами. Він зазначив, що станом на 17 грудня 2018 року забезпечено доїзд по дорогах місцевого та державного значення до всіх населених пунктів району. Дороги державного значення очищає 6 одиниць техніки, а саме: 4 одиниці Ковельського шляхо-будівельного управління та 2 одиниці Володимир-Волинської філії ДП “Волинський облавтодор”. Об’єднані територіальні громади власною технікою забезпечують очистку доріг від снігу для забезпечення безперебійного руху транспорту в селах району.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3575

Галерея зображень