17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2017 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    Головна>Заходи на тиждень>Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 26 квітня 2017
    Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 26 квітня 2017
    Середа, 26 квітня 2017 12:49

    Чорнобиль і досі болить

    Сьогодні, 26 квітня 2017 року, по всій Україні відбуваються заходи приурочені 31-й річниці катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

    Ту мирну весняну ніч на берегах Прип'яті люди ніколи не забудуть. Вона була такою тихою, такою теплою і ласкавою. Саме в цю ніч, з 25 на 26 квітня 1986 року, відлік часу став далеко не мирним, а бойовим і аварійним.

    Біда розчинилась в духмяному повітрі, у біло-рожевому цвітінні яблунь та абрикос, у воді сільських криниць, у всій красі. Та хіба тільки в ній? Вона розчинилася в людях. Ця трагедія увійшла в історію, в усі хроніки людства як невигойна рана на тілі України. 

    Проходять роки після аварії на Чорнобильській АЕС, але біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов'язаних скорботним часом ядерного апокаліпсису.

    Протягом 2016 року за заготівлю ягід, грибів та лікарської сировини в бюджети місцевого самоврядування надійшло більше як 2 мільйони 518 тисяч гривень як збір за спеціальне використання рентної плати лісових ресурсів. У порівнянні з 2015 роком це більше ніж у 2 рази. Про це стало відомо під час наради з розгляду екологічних питань області, яка відбулась під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Степанцова 25 квітня 2017 року.

    Питання децентралізації та реформи місцевого самоврядування є одним із головних пріоритетів діяльності Уряду від 2014 року до нині. Реформа передбачає не лише передачу повноважень та відповідальності органам місцевого самоврядування, а й розвиток секторальної економіки. Про основні реформи  в галузі освіти говорили 25 квітня 2017 року під час спільного селектору голів облдержадміністрацій Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич. Волинь представляли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна.

    Середа, 26 квітня 2017 12:42

    Черги – біль Устилуга

    Перебуваючи із робочим візитом у Володимир-Волинському районі, до голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика звернулися жителі Устилуга з проханням врегулювати ситуацію в місті. Адже черги до пункту пропуску, які повинні бути в митно-сервісній зоні, розташовані безпосередньо на території міста. Як наслідок, страждає місцеве населення. Саме тому керівник найвищої виконавчої гілки влади в області ініціював проведення відповідної наради за участі представників правоохоронних, силових структур, влади на місцях та громадських активістів сьогодні, 25 квітня 2017 року.

    Середа, 26 квітня 2017 12:39

    Керівник ОК «Захід» – на Волині

    В той час, коли східні кордони країни захищають українські військові, важливим залишається питання матеріально-технічного забезпечення Збройних сил України. Це питання особливо гостро постало на Волині, куди незабаром повернуться на постійне місце дислокації до Володимир-Волинського бійців 14-ої окремої аеромобільної бригади. Відтак, сьогодні, 25 квітня 2017 року, відбулася зустріч голови облдержадміністрації Володимира Гунчика з новим керівником оперативного командування «Захід» генерал-майором Олександром Павлюком.

    Шановні волиняни! Тридцять перший рік минає від тієї весняної ночі, коли відбулася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції: «мирний атом» за лічені секунди здолав державні кордони, спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Чорнобильська трагедія опалила долі мільйонів громадян, породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають.

    Шановна громадо Володимирщини! 

    Минув 31 рік відтоді, як сталася жахлива техногенна катастрофа – аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС, яка залишила на тілі України вічну незагоєну рану і стала нашим спільним болем, символом великого людського горя. Саме вона розділила нашу епоху на «до» і «після» .

    Сьогодні для нас Чорнобиль — це майже три з половиною мільйони постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей зі 129 населених пунктів, яким довелося залишити рідні домівки і переїхати в інші місця.

    Дитячий будинок сімейного типу та прийомна сім’я є однією з форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надає постійну соціальну підтримку прийомним сім’ям: комплекс правових, психологічних, соціально-педагогічних, соціально-економічних, соціально-медичних та інформаційних послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу та прийомної сім’ї.

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua