Версія для друку
Неділя, 20 грудня 2020 21:41

Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС затвердила на Волині посилені карантинні обмеження з 8 по 24 січня 2021 року

Враховуючи результати епідемічного спостереження та з метою недопущення поширення і сезонного грипу, і COVID-19, в області затвердили додаткові до помаранчевого рівня карантинні обмеження, що діятимуть з 8 по 24 січня 2021 року. Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулося під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка 18 грудня 2020 року.

Як повідомила головний санітарний лікар області Наталія Янко, на сьогодні в області, як вцілому і в Україні, спостерігається певна стабілізація швидкості поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію, однак ситуація все ще залишається напруженою. Із листопада 2020-го року в області спостерігається тенденція до зменшення кількості нових випадків коронавірусу (в межах 250-450 на добу).

«За розрахунками епідеміологів піковий період захворюваності припаде на середину січня та триватиме до середини лютого. Природній спад захворюваності на коронавірус очікується не раніше лютого 2021 року», - зазначила Наталія Янко.

За показниками захворюваності Волинська область знаходиться на 10-му місці в Україні. Захворюваність в області становить 422 на 100 тис. населення, а загальноукраїнський показник становить 410 на 100 тис. населення.

«Найвищі показники захворюваності сьогодні реєструються у містах Луцьк, Володимир-Волинський та Луцькому районі. Середньообласний показник захворюваності тут перевищений приблизно удвічі», - відзначила головний санітарний лікар області.

Щодо навчальних закладів, то постійний моніторинг захворюваності серед навчальних закладів свідчить про те, що тенденції до збільшення захворюваності не реєструється. Проте, захворюваність серед працівників шкіл втричі вища, ніж серед учнів. Імовірно, за словами Наталії Янко, учні переносять хворобу легше, або у латентній формі. На даний час продовжують хворіти 200 працівників та 100 школярів у 150 закладах освіти.

Загалом з початку навчального року захворювання зареєстрували близько у 400 закладах загальної середньої освіти. Зокрема, захворіло понад 1 тис. осіб серед вчителів та інших працівників та понад 400 учнів.

Також слід зазначити, що на сьогодні з’являються повідомлення, хоча офіційної статистики такої ще не ведеться, про реєстрацію випадків повторних захворювань на ковід. В Україні від загальної кількості таких випадків інфікованих зафіксовано 0,25 % в осіб, котрі вже перехворіли. 

Щодо Волині, то в області зареєстровано 13 випадків повторного інфікування в осіб, котрі перехворіли 2-6 місяців тому. І з них половина – це медичні працівники. Повторні випадки фіксувалися у містах Луцьк, Нововолинськ та Горохівському, Луцькому, Ковельському, Рожищенському і Любешівському районах.

Щоденно в області тестується понад 1 тис. Осіб, а загалом обласний лабораторний центр може проводити близько 2 тис. тестувань на добу. Таку кількість досліджень вдається проводити завдяки закупленому обладнанню. Зокрема, це три автоматизовані станції (до цього усе робилося вручну), нові бокси біологічної безпеки (8 одиниць) та 5 ампліфікаторів. Також очікуюється доставка ще кількох ампліфікаторів, тож у планах кількість досліджень збільшити до 3-х тис. за добу в разі необхідності. До слова, частину обладнання для області надало бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Враховуючи результати епідемічного спостереження та з метою недопущення поширення і сезонного грипу, і COVID-19, пропоную рішенням комісії затвердити додаткові до помаранчевого рівня карантинні обмеження, що діятимуть на Волині з 8 по 24 січня 2021 року», - сказала на завершення головний санітарний лікар області.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

 

Переглядів 4182

Галерея зображень