Версія для друку
Середа, 11 листопада 2020 10:08

Об’єднаймося навколо добрих справ

Цьогоріч в Україні втретє відбудеться Всеукраїнський день добрих справ у рамках глобального руху Giving Tuesday. В нашій країні рух має назву Щедрий Вівторок та об'єднує українців у бажанні робити добро. 

Giving Tuesday щороку припадає на вівторок після Дня подяки. У цьому році Всеукраїнський день добрих справ відзначатимуть 1 грудня. Рух був створений у 2012 році у США з простою ідеєю: спонукати людей робити добрі справи. Однак, за 8 років ця подія перетворилася на глобальний рух, який надихає людей з усього світу творити добро.

За час існування ініціативи до неї долучились понад 150 країн. Щороку мільйони людей влаштовують акції на користь благодійних організацій, розповідають про це в соціальних мережах і закликають робити добрі справи. 

Взяти участь в ініціативі може кожен бажаючий. Багато хто вважає, що змінити світ на краще можуть тільки меценати з великою кількістю вільного часу та грошей. Але насправді творити добро просто, якщо є бажання. 

Долучитися до ініціативи «Щедрий вівторок» можуть люди різного віку та соціального статусу: представники бізнесу, державних установ та організацій, громадських та релігійних об’єднань, учнівська та студентська молодь і просто пересічні громадяни. Адже щоб зробити добру справу, не існує жодних обмежень.  

Аби приєднатися до руху, можна ініціювати власну добру справу або лучитися до вже існуючих акцій. Можна зробити добру справу самому або ж разом з колегами чи друзями і розповісти про це у соціальних мережах.

Зареєструвати свою добру справу можна на сайті Щедрого вівторка за посиланням: https://givingtuesday.org.ua/.

Більш детальну інформацію про Щедрий Вівторок можна отримати на цьому ж сайті та у соціальних мережах Іnstagram за посиланням @giving_tuesday_ua та на facebook: hptts://www.facebook.com/GivingTuesdayUA.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 4324