Версія для друку
Вівторок, 21 липня 2020 17:04

Чергове засідання організаційного комітету фестивалю традиційної національної культури “Український коровай-сузір'я”

Уже втринадцяте у Володимир-Волинському районі відбудеться фестиваль традиційної національної культури – “Український коровай-сузір'я”. 

Відтак сьогодні, 21 липня 2020 року, у залі засідань райдержадміністрації під керівництвом в. о. голови, керівника апарату райдержадміністрації Сергія Романюка та заступника голови районної ради Алли Мельник відбулося чергове засідання організаційного комітету. Чимало питань вирішено, однак є й такі, що потребують доопрацювання.

У ході робочої зустрічі стало відомо, що уже зголосилися ділитись своїм умінням пекти родинні короваї 8 майстринь-коровайниць.

Фольклорними колективами району на фестивалі будуть представлені фрагменти весільних обрядів, а саме: “розплітання коси”, “випікання та вбирання короваю”, “викуп молодої та читання корони”, “поділ короваю” та інші.

Також радуватиме око глядачів традиційна виставка снопів, де працівники культури об’єднаних територіальних громад району представлять свої вироби.

Додатково інформуємо, що авторам відеочеленджу на краще виголошення тексту запрошення на весілля з передачею весільного віночка нареченої від однієї учасниці іншій, при розміщенні цього відео у соціальних мережах, необхідно зробити позначення хештегом #український_коровай_сузір’я, і надіслати скопійоване посилання на вайбер за номером +38 093-834-30-33 (зверніть увагу, що відбулась заміна попереднього вайберу за номером).

Відділ управління персоналом, організаційної роботи, юридичного забезпечення та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3615

Галерея зображень