Версія для друку
Вівторок, 11 лютого 2020 08:35

Робоча зустріч в рамках впровадження електронного фермерського реєстру "Державний аграрний реєстр"

10 лютого 2020 року а залі засідань райдержадміністрації відбулася зустріч сільгоспвиробників району та мобільної групи щодо впровадження електронного фермерського реєстру "Державний аграрний реєстр" на чолі із директором департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрієм Горбенком.

у складі заступниці директора департаменту Людмили Петриканин, директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Наталії Смолярчук, першого заступника начальника  Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській област Олександра Козія та операторів з реєстрації: директора Волинського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств Світлани Соколовської, начальника відділу розвитку сільських територій Департаменту АПР Оксани Шпак  та головного спеціаліста цього відділу Олени Тимощук.

Участь у зустрічі взяла начальник відділу регіонального розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок, представники центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в районі.

Юрій Горбенко повідомив, що реєстрація відбувається в рамках пілотного проєкту «Державний аграрний реєстр», що реалізовуватиметься за підтримки Світового банку та проекту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні».

Крім цього, Юрій Горбенко ознайомив присутніх з проектами державних програм підтримки агровиробництва, які діятимуть в 2020 році.

Людмила Петриканин інформувала про переваги для виробників, котрі створять сімейні фермерські господарства без статусу юридичної особи. В поточному році планується часткове відшкодування ЄСВ для таких господарів та членів їх родин.

Для інформації:

Аграрний реєстр. Що це?

Державний Аграрний реєстр - електронна система, що містить достовірну інформацію про виробників сільськогосподарської продукції, та покликана сприяти реалізації державної політики у сфері агропромислового комплексу.

Мета Реєстру зробити взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, зручною та прозорою та мінімізувати необхідність безпосередньо контактувати з чиновниками.

Переваги реєстру для агровиробників

  1. Спрощений доступ до державної підтримки. Не треба кожного разу подавати інформацію, яка вже міститься в реєстрі – все можна зробити онлайн.
  2. Можливість отримання з державних реєстрів інформацію про себе в “єдиному кабінеті” та можливість її відслідковувати, зокрема в частині зміни правового статусу земельної ділянки.
  3. Покращення доступу до банківського кредитування та здешевлення фінансового ресурсу за рахунок наявності інформації про суб'єкта та долучення до державної програми кредитних гарантій. Інформація в реєстрі матиме для банку статус офіційної.
  4. Отримання оперативної інформації про державну підтримку та інші аспекти аграрної політики.
  5. У сервісі передбачені додаткові функції та сервіси послуг: зробити заявку на приїзд інспектора ДПСС, замовляти будь-які довідки та реєстри про себе, повідомляти Держгеокадастр чи будь-які інші реєстри про помилки.

Як працюватиме Реєстр?

На першому етапі за допомогою реєстру буде надаватися інформація з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних і фізичних осіб підприємців, Реєстру речових прав, Реєстру тварин. 

Реєстр працюватиме за принципом “єдиного вікна”. Після реєстрації Реєстр надаватиме користувачу інформацію про нього з всіх державних реєстрів. Зокрема: земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини. 

Також, частину інформації, яка відсутня в державних реєстрах аграрій зможе подавати особисто.

Реєстр буде доповнено функціоналом, який дасть можливість замовляти державні послуги, які необхідні для ведення сільськогосподарського господарства, зі свого особистого кабінету в Реєстрі.

Як можна зареєструватися?

У сервісі можна зареєструватися як самостійно, так і за допомогою оператора:

  1. Ви можете самостійно за допомогою ЕЦП зайти на сайтar.gov.ua і внести всю необхідну інформацію та зареєструватися
  2. Звернутися до Оператора реєстру за допомогою, захопивши з собою необхідні документи і вас безкоштовно зареєструють.

В рамках пілотних ОТГ  інформація про дату, місце і час зустрічі з виїзною групою операторів реєстру можна отримати на сайтах обласних державних адміністрацій, у голови ОТГ або в інформаційних матеріалах, розміщених у сільських радах.

Увага! На зустрічі з виїзною групою Операторів реєстру ви зможете отримати безкоштовну правову допомогу із земельних питань від кваліфікованих юристів.

Усю необхідну інформацію про реєстр ви можете отримати за телефоном 0 800 215 010 або 1545 або на сайті www.ar.gov.ua

Відділ регіонального розвитку райдержадмінінстрації

Переглядів 4366

Галерея зображень