Версія для друку
Середа, 15 січня 2020 17:02

До уваги пільговиків!

З 1 січня 2020 року пільгові категорії громадян мають право у будь-який час подати заяву про перехід на монетизовану (готівкову грошову) форму виплат на житлово-комунальні послуги. Тобто скасовано обмеження, яке не дозволяло пільговикам переходити на готівкову форму виплати до закінчення опалювального періоду. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду 27 грудня 2019 року.

Для переходу на готівкову форму виплати пільговику необхідно подати до управління соціального захисту населення райдержадміністрації  заяву із довідкою з банку з реквізитами рахунку, відкритих згідно зі стандартом IBAN. У разі подання заяви пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви. Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця за комунальні послуги без заборгованостей.

Повідомляємо, що пільговики, які отримують пільгу в безготівковій грошовій формі, можуть зареєструватися в особистому кабінеті пільговика на офіційному сайті «Ощадбанку» за посиланням https://www.oschadbank.ua/ua/sd та отримувати всю необхідну інформацію про рух коштів, а саме: залишок пільги, розмір нарахованої пільги, перелік комунальних послуг, що сплачені за рахунок пільги (при умови надходження інформації від постачальників комунальних послуг).

Надання додаткової інформації проводиться:

- з питань щодо спожитих послуг, нарахованих сум за послуги, розміру заборгованості (переплати) – підприємствами-надавачами комунальних послуг.

- з питань щодо перерахування банком коштів за надані пільги організаціям-надавачам комунальних послуг – АТ «Ощадбанк»: (контакт-центр 0 800 210 800);

- з питань щодо призначення та визначення розміру пільг – управліннями соціального захисту населення, за місцем отримання пільг.

 Тел. для довідок 3 86 85

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

Переглядів 4256