Версія для друку
Субота, 23 листопада 2019 16:14

Голодомор - біль серця всієї України: Володимирщина вшанувала пам'ять жертв голодоморів

ХХ століття стало для українців важким випробуванням. А тема історичної пам’яті із кривавими сторінками надзвичайно болюча для усіх нас. Однією із таких сторінок є голодомори, які український народ переживав тричі. Їхнім результатом стали не лише мільйони вбитих та опустілі українські домівки, але й спустошені душі тих, хто пережив роки геноциду.

Тож сьогодні, 23 листопада 2019 року, – численна громада Володимирщини прийшла до символічної могили борцям за волю України. Аби віддати данину шани та пам’яті тим, чиє життя трагічно обірвалося у ті далекі страшні роки. А місцеве духовенство відслужило заупокійну літію.

Моторошно ставало на душі, а невидимий жах сковував тіло і думки, коли працівники районного будинку культури розповідали про голодомор, зачитували уривки історичних документів, спогадів, а діти декламували вірші про ті страшні часи.

У знак скорботи та пам’яті за заморених голодом українців, в.о. голови, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк, заступник голови районної ради Алла Мельник, разом із усіма присутніми запалили лампадки і поклали квіти до підніжжя могили.

Також у цей день жителі краю долучились до традиційної Всеукраїнської акції пам’яті «Запали свічку».

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3646

Галерея зображень