Версія для друку
П'ятниця, 15 листопада 2019 15:26

Працівники сільського господарства Володимиршини відзначили професійне свято

День працівників сільського господарства України — професійне свято тих, хто, не покладаючи рук, працює у полі, чесною самовідданою працею творить найдорожче – хліб. Хто взяв на себе найважчу і найважливішу турботу – працювати на землі і годувати країну, примножувати її славу і добробут. Адже з маленького хлібного зернятка починається потужність і сила нашої держави.

А ще це свято традиційно підсумовує копітку працю аграріїв та завершує хліборобський рік, сповнений хвилюваннями і турботами про врожай.

Відтак, сьогодні, 15 листопада 2019 року, у райдержадміністрацію на урочисті заходи завітали ті, хто розумом і руками, серцем і душею щодня долучається до важливих аграрних справ: ветерани праці, хлібороби, механізатори, тваринники, фермери, працівники сільського господарства, всі, хто своєю невтомною працею забезпечують розвиток сільського господарства Володимир-Волинського району.

- Все міняється в цьому світі, уряди приходять і йдуть, політичні зірки сходять і гаснуть на нашому небосхилі, укрупнюються і ростуть міста. А сільська праця, як і раніше, необхідна всім і кожному, - саме так розпочала своє вітальне слово заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок. - І підводячи підсумки господарського року, можна із впевненістю сказати, що агропромисловому комплексу району є чим пишатися. У нас працюють і розвиваються найбільше сільськогосподарське підприємство області ТзОВ «П’ятидні» з банком землі в понад 15 тис. га; найбільша птахофабрика в області та третя в Україні по вирощуванню курчат-бройлерів без застосування антибіотиків (ТМ «Епікур»); ТзОВ «Прогрес» - господарство, яке утримує майже 1000 корів і виробляє 98% молока району, при цьому маючи найвищу в області продуктивність (понад 9 тис. літрів молока в рік від 1 корови); ФГ «Еко-Волинь Груп» - єдине підприємство на західній Україні, що займається вирощуванням зеленої, фіолетової та білої спаржі (ТМ «Спаржа Волині»); ТОВ «Володимирські Сади» вирощують яблука, які експортуються в країни Європи та Китаю. Також вони виробляють сік прямого віджиму та реалізують його під торговою маркою «Прем’єр». Фермерське господарство Світлани Зай займається виробництвом твердого сиру (чечель, бринза). Також у нашому районі першими у волинській області почали працювати дві сімейні молочні ферми – «Молочна долина» родини Базюків із Хотячева та «Стара хата» у Рогожанах сім’ї Панасюків.

Велику родину  трударів Володимирщини із професійним святом прийшли привітати і в.о. голови, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк та заступник голови районної ради Алла Мельник.

- Ваша робота є неоціненною. Завдяки вашій хазяйновитості, зусиллям, знанням і наполегливості живе село, розвивається сільське господарство, яке є визначною складовою розвитку держави, запорукою її процвітання, - зазначив у своєму виступі Сергій Йосипович. –Тож хай і надалі ваша наполегливість і працелюбність сприяють збереженню та розвитку сільськогосподарської галузі. Нехай не переводиться селянський рід на нашій землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Велика подяка вам за любов до землі, терпіння і витримку. Хай нива вашого життя щедро колоситься здоров’ям та трудовими успіхами.

Опісля, керівники району вручили винуватцям свята низку нагород обласного та районного рівнів.

Почесною грамотою департаменту агропромислового розвитку нагороджено Сергія Мірецького – підсобного працівника ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика».

Подяку директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації оголошено:

- Роману Войтовичу – головному бухгалтеру ТзОВ «Прогрес»;

- Олегу Шептору – водієві ТзОВ «П’ятидні»;

- Олександру Панасюку – власникові сімейної молочної ферми с. Рогожани;

- Валентині Базюк - власниці сімейної молочної ферми с. Хотячів;

- Валерію Горолюку - власникові сімейної молочної ферми с. Свійчів.

Подяки районного рівня вручили:

- Олександру Голодризі – агроному ТзОВ «Агрофірма «Володимирські Сади»»;

- Олександру Дмитруку – головному агроному ТзОВ «Луга»;

- Віталію Кошлатому – фізичній особі-підприємцю;

- Олені Рибачук – техніку штучного осіменіння тварин.

А також працівникам управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлані Мазурок, Катерині Підгурець, Тетяні Масон, Володимиру Болотюку.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3740

Галерея зображень