Версія для друку
Понеділок, 14 жовтня 2019 13:49

Володимирщина відзначає День захисника України

В історії України є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі.

14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, річницю створення УПА,  а віднедавна й День захисника України.

Сучасна Українська держава є історичним та політичним спадкоємцем Київської Русі, козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. Тому поєднання цих свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги народу до них.

Відтак, з нагоди цієї знаменної дати, ряд заходів відбулося й на Володимирщині, участь у яких взяли в.о. голови, керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк та заступник голови районної ради Алла Мельник.

Розпочалися урочистості панахидою біля пам’ятника ОУН-УПА. Опісля, усі присутні хресною ходою пройшли до дошки пам’яті загиблих учасників АТО (ООС), де священники усіх конфесій відслужили заупокійну літію.

До пам'ятного знаку воїнам АТО, обеліска Слави та символічної могили борцям за волю України, в знак глибокої вдячності, лягли жовтоблакитні квіти.

Опісля, у парку «Слов’янський» відбулося низка святкових заходів. Усі охочі мали змогу побачити виставку техніки, яка використовувалося в бойових діях у зоні проведення операції Об’єднаних сил, пожежні машини, а також спробувати військового кулешу.

І все це супроводжувалося урочистим концертом, який нашим Героям-захисникам дарували аматори сцени та учнівські колективи.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 

Переглядів 3622