Версія для друку
Вівторок, 09 липня 2019 11:20

Тетяна Давидова: "Управління казначейства в повній мірі забезпечило виконання завдань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері казначейського обслуговування "

Управління казначейства в повній мірі забезпечило виконання завдань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів та бухгалтерського обліку виконання бюджетів.  На цьому наголосила заступник начальника Володимир-Волинського управління державної казначейської служби України Волинської області Тетяна Давидова під час оперативної наради, що відбулася учора, 8 липня 2019 року, під керівництвом голови райдержадміністрації Наталії Василець. Зокрема, вона зазначила, що у звітному періоді до місцевого бюджету Володимир-Волинського району надійшло міжбюджетних трансфертів на загальну суму  у 43,9 млн грн.

Усі міжбюджетні трансферти з державного бюджету перераховані управлінням  повністю, відповідно до помісячного розпису.

- Щодо надходжень за 6 місяців 2019 року  до місцевих бюджетів  по об’єднаних територіальних громадам , то ці дані характеризуються наступними показниками: до бюджету Устилузької ОТГ  з початку  року надійшло  до загального фонду 13,6 млн  грн   без врахуванням міжбюджетних трансфертів. Перевиконання бюджету складає 1,8 млн грн або 115,2% до планових показників.  До спеціального фонду бюджету  з початку року надійшло 284,2 тис. грн, - інформувала Тетяна Василівна. – Бюджет Зимнівської громади отримав у загальний фонд 7,5 млн грн. без врахування міжбюджетних трансфертів. Перевиконання складає 454,9 тис. грн, або 106,5%. До спеціального фонду з початку року надійшло 626,9 тис. грн. У бюджет Зарічанської сільської ради з початку  року надійшло  до загального фонду 14,9 млн грн. без врахування міжбюджетних трансфертів. Перевиконання складає 1,9 млн грн, що становить 114,2%.  До спеціального фонду з початку року надійшло  181,1 тис грн. Своєю чергою, бюджет Оваднівської ОТГ за півроку до загального фонду отримав 7,5 млн грн  без врахування міжбюджетних трансфертів. Перевиконання складає  121,6 тис. грн, що становить 101,6%. До спеціального фонду з початку року надійшло 237,8 тис. грн.

Щодо стану розрахунків розпорядників та одержувачів бюджетних коштів районного бюджету слід зазначити, що за 6 місяців 2019 року управлінням казначейства за документами розпорядників та одержувачів бюджетних коштів проведено видатків по загальному та спеціальному фондах по Володимир-Волинському району на загальну суму 43,4 млн грн. Крім того, по ОТГ  району проведено видатків  на загальну суму 100,9 млн грн, в тому числі по бюджету:

Устилузької ОТГ — на 31,5 млн грн

Зимнівській ОТГ — 31,5 млн грн

Оваднівській ОТГ —19,6 млн грн

Зарічанській ОТГ —18,3 млн грн.

- На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2012 року №106 зі змінами у  2019 році надійшли кошти з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій  в загальній сумі 2 млн.741 тис. грн, - продовжила доповідач. У тому числі:  по Зимнівській сільській раді —1 465 тис. грн, Устилузській міській раді — 576 тис. грн, Зарічанській сільраді — 200 тис. грн, і Оваднівській ОТГ — 500тис. грн. Кошти надійшли в повному обсязі до річного плану. Використання цих коштів станом на початок цього місяця  ще не розпочато.

Щодо  залишків коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій,  які утворились на початок 2019 року,  у сумі 2 млн 509 тис. грн використання коштів на звітну дату становить - 1 млн. 633 тис. грн, з них:

по   Оваднівській раді — 123,3 тис. грн по 3 об’єктах

по  Зимнівській сільській раді  — 1 млн 235 тис. грн по 18 об’єктах із 28

по  Зарічанській громаді -116 тис. грн по 1 об’єкту. 

по  Устилузській  ОТГ- 158,9 тис. грн по 3 об’єктах із 8 запланованих.

Не оминула увагою казначей і питання надходження субвенції  на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, яка у 2019 роців  запланована в обсязі 4 017,2 тис. грн. ( в тому числі  на поточні та капітальні видатки).

- Перелік об’єктів, що буде фінансуватись за рахунок коштів даної субвенції, затверджений розпорядженням голови Волинської ОДА від 6 травня 2019 № 231 та погоджений, відповідно до чинного законодавства, з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету на здійснення поточного та капітального ремонтів доріг та вулиць місцевого значення, - зазначила Тетяна Василівна. -  Станом на 1 липня 2019 року з запланованої суми надійшли кошти Зарічанській і Оваднівській ОТГ у  сумі 260,4 тис. грн та 81,9 тис. грн. відповідно. Освоєння цих коштів вище вказаними громадами ще не розпочате.

До бюджетів громад району в травні-червні 2019 року  також надійшла субвенція з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 року № 200 (зі змінами). Так, станом на 1липня у Зимнівську ОТГ, з передбачених планом  на рік 3 млн.  188,5 тис. грн, надійшло 1062 тис.грн; Устилузька громада з запланованих  3,576 млн грн,  поки отримала 1191 тис. грн; до Зарічанської сільради, з передбачених планом на рік 1,535 млн.грн, надійшло513 тис.грн; Оваднівській ОТГ — з запланованих 2 млн 743тис. грн. надійшло 915 тис. грн.

- На 2019 рік місцевим бюджетам об’єднаних територіальних громад вперше запланована нова субвенція з державного бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти. Порядок  та умови її надання затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 № 319.  Субвенція спрямовується на видатки розвитку, - резюмувала доповідач. - Існує певна особливість щодо освоєння коштів цієї субвенції — це обов’язкове зазначення в  усіх тендерних пропозиціях, договорах про закупівлю та платіжних дорученнях номера закладу освіти, за яким такий заклад  ідентифікується в інформаційно-телекомунікаційній системі “Державна інформаційна система освіти”. Із запланованих на поточний рік  1386,0 тис. грн для Устилузької, Оваднівської та Зимнівської ОТГ надійшло 1423,6 тис. грн. За ці кошти заплановано придбання  комп’ютерного обладнання та   шкільного автобуса.

На завершення Тетяна Давидова додала, що дані оперативної звітності  установ та організацій Володимир-Волинського району, які отримують бюджетні кошти, свідчать про відсутність у розпорядників  районного бюджету та об’єднаних територіальних громад простроченої  кредиторської заборгованості, зареєстрованої в управлінні станом на 1.07.2019 року, як  по захищених  так і по незахищених напрямках видатків.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

 

Переглядів 4136