Версія для друку
П'ятниця, 17 травня 2019 10:44

До уваги отримувачів житлових субсидій!

Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову від 17.04.2019 № 373 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі”. Згідно зазначеної постанови були прийняті зміни до порядку надання субсидії на наступний період.

Зокрема, у травні 2019 року житлова субсидія призначається на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію у попередньому періоді і у яких відсутня заборгованість зі сплати послуг, у грошовій готівковій формі без подання нових заяви і декларації.

Повторно з заявою та декларацією у травні мають звернутися:

- орендарі житла;

- внутрішньопереміщені особи;

- домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;

- домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;

- якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року.

Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій має бути обов’язково зазначено номер мобільного телефону.

Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі лише після вирішення питання з наявною заборгованістю (погашення, реструктуризація боргу). 

Додатково інформуємо, що для розрахунку житлової субсидії з початку неопалювального періоду з травня 2019 р. середньомісячний сукупний дохід громадян враховується за 3-4 квартал 2018 року, у разі призначення субсидії на опалювальний період  з жовтня 2019 р.– за 1-2 квартал 2019 року.

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

Переглядів 3733