Версія для друку
Понеділок, 15 квітня 2019 10:15

У І кварталі 2019 року до райдержадміністрації надійшло 57 звернень від жителів району

У І кварталі 2019 року, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, значно зменшилась кількість звернень до райдержадміністрації, Така ситуація є свідченням успішного завершення першого етапу процесу децентралізації у районі. На цьому наголосила головний спеціаліст юридичного відділу апарату райдержадміністрації Поліна Гаврилюк під час оперативної наради, що відбулась сьогодні, 15 квітня 2019 року, під головуванням очільниці краю Наталії Василець.

- Усього надійшло 57 звернень, порушено 58 питань від 189 громадян. У тому числі, було зареєстровано 2 колективних звернення від 134 жителів району, - зазначила доповідач. - За січень-березень цього року зареєстровано 50 письмових звернень від 182 громадян. Під час особистого прийому до  керівництва райдержадміністрації надійшло 7 усних звернень від 7 громадян.

За звітний період по надходженню від установ-кореспондентів до райдержадміністрації надійшло 1 звернення через органи влади вищого рівня (з Адміністрації Президента України) та з Урядової «гарячої» лінії 26 звернень.

 - У поточному році найбільш питому вагу складають звернення з питань соціального захисту населення – це 27 від загальної їх кількості, - інформувала Поліна Русланівна. – Якщо ж порівнювати із минулим роком, то тоді на першому місці були питання у сфері аграрної політики та земельних відносин – 57,  що становило 44,53 % від усіх заяв.  У цьому році, в зв’язку зі змінами в законодавстві, має місце зменшення кількості таких звернень.

Затверджено графіки особистого прийому громадян керівництвом райдержадміністрації, прийому громадян за місцем їх роботи та проживання головою райдержадміністрації, проведення «прямих» телефонних ліній.

Інформаційні повідомлення з питань стану роботи із зверненнями громадян розміщуються на офіційному веб-сайті райдержадміністрації, який постійно наповнюється відповідною інформацією.

- З метою інформування громадян про гарантовані їм Конституцією та законами України права у відповідних сферах, у райдержадміністрації функціонує «телефон довіри», - продовжила фахівець. - За звітний період зареєстрована одна заява, що надійшла від жителя села Ласків Зарічанської сільської ради, про надання роз’яснень заявникові (інвалід з дитинства І групи) щодо призначення готівкової субсидії на тверде паливо та електропостачання.

Протягом І кварталу 2019 року усі звернення громадян, що надійшли до райдержадміністрації, перебували на контролі у керівництва, та, згідно з  резолюціями, були розглянуті визначеними виконавцями. 

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3833