Версія для друку
Понеділок, 08 квітня 2019 14:42

У 2019 році на проведення робіт з благоустрою заплановано використати понад 3 млн грн

Сьогодні, 8 квітня 2019 року, голова райдержадміністрації Наталія Василець провела щопонеділкову оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів установи та головами об’єднаних територіальних громад, під час якої  начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Петро Чуцький проінформував про стан благоустрою на території району.

За його словами,  Устилузькою міською та сільськими радами у 2018 році проводилась постійна робота з упорядкування населених пунктів та поліпшення їх благоустрою. На ці потреби використали 3 116,5 тис. гривень (на 33% більше, ніж минулоріч). Значний обсяг коштів на благоустрій (крім ремонту доріг)  витратили Зарічанська (1 139,3 тис. гривень) та Оваднівська (1 040,3 тис. гривень) сільські ради.

- У 2019 році на проведення робіт з благоустрою заплановано використати теж понад 3 мільйони гривень: Зарічанською сільською радою – 957,4 тисяч гривень, Оваднівською – 873 тисячі гривень, Зимнівською - 442,5 тисячі гривень і Устилузькою міською радою – 874,9 тисячі гривень, - зазначив Петро Андрійович.

Також, у ході своєї доповіді, Петро Чуцький відзначив, що у 2018 році Устилузькою міською та сільськими радами району були проведені всеукраїнські  акції  "За чисте довкілля" та  "День довкілля", ліквідовано  самочинно улаштовані сміттєзвалища, проведено посадку дерев, кущів, квітів, упорядковані території загального користування.

- Певна робота проводилась радами з упорядкування кладовищ, ремонту доріг та освітлення сільських вулиць. Зокрема, на ремонт доріг місцевого значення загального користування використано близько 22 мільйонів гривень, - інформував доповідач. - Разом з тим проводилась підсипка дорожнього покриття, грейдерування, прибирання придорожніх смуг доріг державного та регіонального значення.

Всього 2018 року у районі:

- приведені в належний санітарний та естетичний стани 10 парків та скверів, 16 дитячих майданчиків, 12 спортивних майданчиків, 26 братських могил та 2 місця почесних поховань;

- встановлено 18 павільйонів на автобусних зупинках;

- ліквідовано 23 стихійних сміттєзвалища;

- залучено 280 громадян до робіт із благоустрою місць загального користування, дитячих та спортивних майданчиків, парків та скверів;

- налагоджено централізований вивіз твердих побутових відходів у 20 населених пунктах Устилузької міської та Зарічанської й Оваднівської сільських рад.

Проте, за словами Петра Андрійовича, є у роботі із благоустрою й ряд недоліків, на які він звернув особливу увагу:

- У 2018 році всі ради розробили та прийняли заходи з благоустрою населених пунктів. Проте,  хід виконання заходів та остаточне їх виконання не розглядались виконавчими комітетами рад і  самими радами. Тому ефективність таких заходів низька. У 2019 році цей недолік потрібно виправити. Також щороку виникають стихійні сміттєзвалища, незадовільно прибираються вулиці у населених пунктах, не скошуються бур’яни з прилеглих до громадських будівель територій, у занедбаному стані будівлі магазинів Володимир-Волинської райспоживспілки  та заклади культури. А органами місцевого самоврядування не вживаються дієві заходи до порушників правил благоустрою.

З метою поліпшення стану довкілля, необхідне залучення широких верств населення до благоустрою, озеленення і приведення у належний санітарний стан населених пунктів та прилеглих територій, територій підприємств, установ, організацій залежно від форм власності та підпорядкування.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3765