Версія для друку
Понеділок, 11 лютого 2019 13:22

У 2018 році до ЦНАПу райдержадміністрації надійшло понад 9 тис звернень

Центр надання адміністративних послуг Володимир-Волинської райдержадміністрації, який  створено у серпні 2013 року, зараз надає 56 видів послуг. Про це стало відомо сьогодні, 11 лютого 2019 року, під час оперативної наради, яку очолила голова райдержадміністрації Наталія Василець.

Завідувач ЦНАПу Галина Василенко зазначила, що  на всі послуги, згідно відповідних вимог, оновлені  інформаційні та технологічні картки і зразки заяв.

Зараз з Центром співпрацюють 3 суб’єкти надання адміністративних послуг: Володимир – Волинська райдержадміністрація, міськрайонне управління Держгеокадастру у Володимир-Волинському районі та місті Володимир – Волинський, Володимир – Волинський районний відділ Державної міграційної служби України у Волинській області.

- У 2018 році до Центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації надійшло 9105 звернень, - інформувала доповідач. -  Як показала практика, найбільша кількість звернень в абсолютному значені  зареєстрована у сфері Держгеокадастру, зокрема, -  це реєстрація земельних ділянок та видача витягу з державного земельного кадастру. Друге місце по кількості прийнятих заяв посідає реєстрація нерухомого майна.

Також, за словами Галини Костянтинівни, за надання платних  адміністративних послуг через ЦНАП до районного бюджету надійшло адміністративного збору понад 350 тис грн. Зокрема, ще із серпня 2018 року, першим в області,  до районного бюджету стали надходити кошти за видачу  витягу з державного земельного кадастру.

- Враховуючи загальну кількість населення, яка скористалась різними видами   послуг (у тому числі всі види консультацій) середня кількість звернень протягом дня до адміністраторів Центру становить 29 – 60 осіб. Консультації надаються не лише при особистому звернені громадян, а й за допомогою телефонного зв’язку, - зазначила Галина Василенко.

Перевага в наданні адміністративних послуг полягає в тому, що послуги надаються прозоро, відсутній контакт суб’єкта звернення з чиновником. Документи приймаються за описом, відповідні рішення можливо отримати в чітко зазначений день, передбачений законодавством. Саме адміністратор, а не заявник, контролює терміни виконання послуги працівниками управлінь чи відділів. Фахівець Центру, за необхідності, за допомогою телефонного зв’язку  повідомляє суб’єкта звернення про прийняття рішення.

З метою належної організації спільної діяльності протягом року  неодноразово проводилися зустрічі з керівниками органів виконавчої влади, що надають адміністративні послуги щодо обговорення питань оптимізації та вдосконалення процесу надання адміністративних послуг

Райдержадміністрацією, спільно з органами місцевого самоврядування,  здійснюються заходи щодо реалізації державної політики у сфері надання адміністративних послуг в частині їх оптимізації, розширення повноважень органів місцевого самоврядування, оперативного вирішення актуальних питань в цій сфері.

У кожній ОТГ функціонує власний центр надання адміністративних послуг. У результаті їх роботи у 2018 році  до бюджету Устилузької міської  та сільських рад району надійшли майже 280 тис грн.

- При цьому, що кожна громада має власний ЦНАП, чимало жителів і надалі звертаються за адміністративними послугами до районного Центру, - резюмувала завідувач установ.

Та принагідно зазначила, що  протягом минулого року працівники центру надання адміністративних послуг  пройшли навчання підвищення кваліфікації за сприяння проекту технічної допомоги Європейського Союзу “Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади і громади”.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3755