Версія для друку
Середа, 06 лютого 2019 12:15

Фінансові рішення розвитку аграрного бізнесу обговорювали фермери краю

У стінах райдержадміністрації сьогодні, 6 лютого 2019 року, стартував одноденний семінар-тренінг для керівників фермерських господарств краю та їх бухгалтерів «Управління фінансами сільськогосподарських підприємств».

У ході робочої зустрічі, спікери заходу  Сергій Перехрест і Сергій Мазурик розкажуть присутнім про джерела фінансування господарств, сценарії використання коштів, ризики і стратегії пом’якшення ризиків, сформують розуміння банківських вимог щодо надання кредиту, зокрема, що потрібно знати, щоб отримати позитивне рішення про кредит, а також  прогнозування й управління рухом грошових потоків.

Захід відкрив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Кравчук, який зазначив, що на сучасному етапі господарювання неможливо існувати без співпраці з інвестиційними, страховими, банківськими та іншими фінансовими установами. Тому постає потреба суб’єктів господарювання щодо обізнаності з фінансових дисциплін, адже фінансовий аспект зачіпає практично всі сфери життєдіяльності сучасного суспільства.

- На сьогоднішній день, фінансова грамотність дає можливість як підприємствам, так і громадянам керувати своїм матеріальним благополуччям. І навпаки, відсутність елементарних фінансових знань і навичок обмежує можливості щодо прийняття правильних рішень для забезпечення свого добробуту, - резюмував керівник аграрної галузі краю.

Опісля, безпосередньо перейшли до розгляду основних питань. Розпочали із можливостей залучення фінансування, зокрема, зупинились на джерелах грошових коштів.

При цьому, Сергій Перехрест проаналізував ефект від фінансування:

- Фінанси – це інструмент сприяння росту, продуктивності та ефективності. Однак, ефект від фінансування може бути як позитивним, так і негативним. Переваги – прозорість, розподіл ризиків з партнерами і спільні та зазвичай безпечні інвестиційні проекти. Пререшкодою ж можуть бути такі фактори, як складніший процес ухвалення рішення, необхідність розділяти прибуток з партнером, ризик того, що партнер закриє бізнес (складна процедура закриття).

Також присутні матимуть змогу отримати низку матеріалів, які полегшать їх подальшу роботу.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3996

Галерея зображень