Версія для друку
Середа, 02 січня 2019 15:03

Щеплення - єдиний надійний захист від кору

а минулий рік на кір захворіли понад 54 тисяч українців — більше 20 тисяч дорослих та 34 тисячі дітей. Щеплення — єдиний надійний спосіб захисту від кору, навіть якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.

Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до тяжких ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті. За минулий рік від кору померли 12 дітей і 4 дорослих.

Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — вакцинація. 
Станом на 27 грудня 2018 р. в Україні наявні 812 779 доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи.

Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики.

Найбільше хворіють на кір якраз у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. З початку року найвищі показники захворюваності у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій та Чернівецькій областях.

Завтра, 3 січня, відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо захворюваності на кір у Львові і Львівській області і брифінг «Надзвичайні заходи для захисту від кору» щодо підвищення рівня охоплення щепленнями проти кору: https://bit.ly/2LKMeib

Докладніше про захворюваність на кір у 2018 році: https://bit.ly/2F29Y0H

Докладно про кір та вакцинацію проти кору: https://bit.ly/2Dok6Qh

Міністерство охорони здоров'я України

Переглядів 3674