Версія для друку
П'ятниця, 09 листопада 2018 18:07

Держслужбовці долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту

Сьогодні, 9 листопада 2018 року, в День української писемності та мови традиційно на Першому каналі Українського радіо об 11:30 год. прозвучав ХVІІІ Всеукраїнський диктант національної єдності.

Долучилися до його написання й працівники Володимир-Волинської райдержадміністрації.

Уже вкотре зачитував диктант доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко.

Як зазначила ведуча, кількість учасників радіодиктанту національної єдності щороку зростає, а географія поширюється, адже участь в акції можуть брати усі бажаючі і для цього потрібні лише ручка, аркуш паперу, радіоприймач або будь-яка техніка з можливістю виходу в Інтернет.

Протягом останніх 18 років ця акція перетворилася із звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу.

Довідково:

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Українське радіо започаткувало акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.

Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається близько з 150 слів. Диктор читає його в прямому ефірі двічі.

За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України та з-за кордону. Пишуть люди різного віку і різних професій: школярі і студенти, військові і робітники, пенсіонери і домогосподарки. Пишуть наодинці з приймачем і цілими колективами.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3586