Версія для друку
Понеділок, 05 листопада 2018 12:15

Надходження районного бюджету за 10 місяців 2018 року склали понад 2 млн грн

Сьогодні, 5 листопада 2018 року, як і кожен понеділок, у Володимир-Волинській райдержадміністрації відбулась щотижнева оперативна нарада під керівництвом очільниці краю Наталії Василець.

Мета таких робочих зустрічей  - спланувати роботу усіх структурних підрозділів райдержадміністрації на поточний тиждень, обговорити актуальні питання соціально – економічного розвитку району, налаштувати усіх на результативну діяльність.

Зокрема, на початку роботи, Наталія Володимирівна представила присутнім, серед яких керівники управлінь, відділів, секторів райдержадміністрації, установ та організацій району, голови об’єднаних територіальних громад, новопризначених начальника Володимир-Волинського управління ГУ ДФС у Волинській області Сергія Олексійовича Демосюка та в.о. начальника Володимир-Волинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Петра Миколайовича Креня.

Опісля, перейшли до розгляду низки бюджетних питань.

Відтак, начальник управління фінансів Олена Бондарук охарактеризувала стан виконання місцевих бюджетів району за 10 місяців поточного року:

- Фінансовий ресурс, що надійшов до загального фонду місцевих бюджетів Володимир-Волинського району  у січні – жовтні 2018 року склав 113600,3 тисяч гривень, з якого 4352,9 тисячі становили власні доходи (126,16 % до плану на звітний період) та 109247,4 тисяч гривень. – офіційні трансферти (95 %).

В цілому за доходами забезпечено виконання по усіх місцевих бюджетах. Надходження районного бюджету складають 2182,7 тис грн, що становить 98,3 % до річного призначення (122,63 % до призначення на звітний період). Надходження Березовичівського  та Хобултівського сільських  бюджетів відповідно  складають 1314,5 тис грн, або 103,4 % та 855,7 тис грн або 110,9  % до річного призначення.

Своєю чергою, головний податківець краю Сергій Демосюк зазначив, що податкові надходження усіх ОТГ та району (зведеного) виконано в повному обсязі та становлять 3 944,1 тис грн.

- Найбільшу частку в сукупних надходженнях місцевого бюджету становить податок з доходів фізичних осіб. Його фактичні надходження склали 46 057,1 тисяч гривень, що становить 141% до показника за аналогічний період минулого року, - інформував Сергій Олексійович. – Усі ОТГ та по зведеному бюджету району виконано показники ПДФО в повному обсязі.

 Заступник начальника Володимир-Волинського управління державної казначейської служби України Волинської області Тетяна Давидова у своїй доповіді акцентувала увагу присутніх на стані казначейського обслуговування бюджетних коштів районного бюджету та ОТГ  за 10 місяців 2018 року. Зокрема, детально зупинилася на використанні субвенцій з державного бюджету.

- Однією з них, яка потребує особливої уваги є субвенція на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Оскільки, використання коштів даної субвенції, відповідно до рішень Кабінету Міністрів України, здійснюється на чітко визначені цілі, заходи і об’єкти, тому облік ведеться в розрізі кожного проекту чи об’єкту. Залишок  таких коштів по загальному фонду становив 839,8 тисяч гривень, по спеціальному — 164,2 тисячі гривень, - зазначила Тетяна Василівна. - Щодо освоєння коштів з  державного фонду регіонального розвитку, то з передбачених по об’єку реконструкція приміщення ЗОШ під НВК в с. П’ятидні Устилузької ОТГ з передбачених на рік 2 мільйонів по загальному фонду та 1 мільйона 976 тисяч гривень по спеціальному фонду,  надійшло коштів  з загального фонду державного бюджету  -  2 мільйони, які  станом на 1 листопада розпорядником успішно  освоєні . По спеціальному фонду кошти не надходили.

Також, за словами Тетяни Давидової, громадами району  успішно використовуються  і кошти субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

На завершення інформації доповідач повідомила, що на рахунки для зарахування податків, зборів  та інших платежів, які  були відкриті за МФО 803014 та  діяли до 11 вересня 2018 року, продовжують надходити кошти:

- Ще раз наголошуємо -  ці рахунки закриті. Управління проводить  щоденний моніторинг зарахування податкових та інших платежів  до державного та місцевих бюджетів та щоденно надає інформацію органам стягнення для проведення відповідної роботи з платниками податків та інших платежів щодо правильності сплати ними обов’язкових платежів на рахунки, відкриті на МФО 899998. Тому просимо провести роботу серед платників податків щодо правильності сплати платежів до бюджетів усіх рівнів за новими реквізитами рахунків в повному обсязі.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3414

Галерея зображень