Версія для друку
Вівторок, 30 жовтня 2018 16:59

Децентралізації на Володимирщині: план дій на 2019 рік

Робочу нараду з головами об’єднаних територіальних громад сьогодні, 30 жовтня 2018 року, провела голова райдержадміністрації Наталія Василець. У зустрічі також взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк, заступник голови районної ради Алла Мельник та керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації.

На порядок денний виносилось ряд питань, що виникли у зв’язку із завершенням процесу децентралізації та повною передачею власних ресурсів районного бюджету у бюджети об’єднаних громад з 1 січня 2019 року. Зокрема, присутні детально обговорили фінансування об’єктів спільної власності, бюджетних установ районного підпорядкування, які здійснюють діяльність на території всіх громад та подальшого функціонування виконавчого апарату районної ради.

Як уже зазначалося раніше, керівники ОТГ висловилися за необхідність утримування цих закладів, залишилося лише узгодити кошториси по кожному спільному напрямку.

При цьому Наталія Володимирівна акцентувала увагу присутніх на тому, що основним, на цьому етапі є збереження того, що ми уже надбали та примноження цих результатів спільними зусиллями.

Відтак, проаналізувавши мережу закладів і витрат на їх утримання, керівники ОТГ дійшли консенсусу та визначилися із необхідними видатками, які направлять на співфінансування вище вказаних установ. Далі ці рішення будуть розглядатися на сесіях об’єднаних територіальних громад і тоді відповідний фінансовий ресурс буде закладено у районний бюджет 2019 року.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3189

Галерея зображень